Ved Storheia langs Riksvei 80 har det gått sørpeskred.
Rv. 80 holdes stengt utover dagen:

Stort sørpeskred i Bodø

Politiet i Nordland melder tidlig onsdag morgen om et sørpeskred i Bodø. Rv. 80 er stengt grunnet skredet.


Dette var ved Kistrand. 

– Vi har fått melding om at flere bilister forsøker å kjøre gjennom skredet. Dette fremstår som svært farlig, skriver politiet på Twitter. 

Like før klokken 10:00 skriver Statens vegvesen i en pressmelding at Rv. 80 vil være stengt utover dagen. En ny vurdering vil bli tatt klokken 14:00. 

– Det er imidlertid lite sannsynlig at riksveg 80 kan åpne før i ettermiddag. Vi må forsikre oss om at vegen er trygg både for trafikanter og for entreprenøren som skal rydde vegen, sier seksjonsleder Olav Korsaksel i Statens vegvesen i en pressemelding. 

Politiet oppfordrer bilister til å snu, da de ikke garantere at det kommer flere skred. 

– Vårt råd er at folk på Fauske som skal til Bodø, holder seg hjemme inntil videre. Det samme gjelder folk som skal fra Bodø til Fauske, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politet i Nordland til NTB.

Like før klokken 07:00 skriver politiet at de har satt opp sperringer på stedet. 

Det vil ifølge operasjonssentralen være stengt ei god stund fremover. Først skal eier av veien, Statens Vegvesen, dra ut med folk på stedet for å vurdere faren for nye skred. Det er Mesta som drifter veistrekningen for vegvesenet.

– Det vil nok stenges ei stund fremover, sier operasjonsleder May Wenche Hansen til Bodø Nu.

– Når det først kommer ett skred, kan det komme flere, sier hun videre. 

Tilråder hytteeiere å forlate

– Har dere evakuert hytteeiere i området?

– Nei, vi har ingen kunnskap om at noen befinner seg der. Om det mot formodning skulle være det, tilråder vi dem å vurdere om de bør være der, og eventuelt ta seg bort derfra.

Flere skred

Også på E6 har det gått skred onsdag morgen. Klokken 07:16 melder politiet om et skred i Leirfjorden i Sørfold. Også der ble veien stengt etter et sørpeskred.  

Den veien ble ryddet opp og åpnet 20 minutter senere. 

Fylkesvei 17 er stengt ved Glomfjord grunnet isnedfall, noen hundre meter lenger bort er det også anført «mye vann i vegbanen» av Statens Vegvesen.

Webkamera: Statens vegvesen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.