Ernst Pedersen, Kretsleder i NFF Nordland.

Støtter ikke boikott av Qatar-VM

Skrevet av Truls Naas
09.06.2021 07:12

Styret i NFF Nordland støtter ikke boikott av Qatar.

Styret i NFF Nordland har fattet vedtak om at man støtter forbundsstyrets innstilling om ikke å boikotte VM i Qatar.

– Fotball-VM i 2022 skulle aldri vært tildelt Qatar. Det er både tilhengere og motstandere av boikott helt enige om, skriver NFF Nordland på fotball.no.

– Det er helt naturlig at NFF Nordland slutter opp om de klare anbefalingene, som Qatar-utvalget ledet av Sven Mollkleiv har kommet fram til. Forbundstinget ba om denne rapporten og den bør alle lese. Den fremstår meget troverdig i sin påstand om at en boikott mest sannsynlig utelukkende vil ha negative effekter. Da er det, etter å ha satt seg grundig inn i saken, veldig lett å slutte seg til Forbundsstyrets innstilling, sier Ernst Pedersen, Kretsleder i NFF Nordland.

De økonomiske konsekvensene av en boikott står sekundært i saken, mener Pedersen.

– De er samtidig reelle og må selvsagt opplyses. Minst 205 millioner i inntektstap for NFF i 2021 vil merkes både for topp- og breddefotballen, også i Nordland. Sportslig kan også fremtidig utestengelse fra VM for både kvinner og menn bli en sanksjon, sier han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.