Susanne Vedaa (til venstre) og Vilde K. Hertzenberg. Foto: Nordlandssykehuset

Susanne og Vilde har fått helt unike jobber: – En historisk ansettelse

Nordlandssykehuset har ansatt to leger som skal spesialisere seg i rus- og avhengighetsmedisin, dette har aldri skjedd tidligere.

Susanne Vedaa og Vilde K. Hertzenberg er de første som får denne spesialistutdanningen ved Nordlandssykehuset, ifølge en pressemelding.

– Dette er et historisk og viktig steg i etableringen av et robust fagmiljø også i denne spesialiteten, sier Kristin Nygård-Odeh, overlege/assisterende avdelingsleder ved Avdeling for rus, psykiatri og avhengighet. 

De har begge startet ved Kortidsenhet rus som er en del av Avdeling for rus, psykiatri og avhengighet ved Psykisk helse og rusklinikken i Bodø.

Susanne Vedaa er opprinnelig fra Bergen, er utdannet i Bratislava, og har etter Lis1-tjeneste (tidligere kalt turnustjeneste) jobbet som fastlege og sykehjemslege i Bergen. Vilde K. Hertzenberg er fra Skedsmokorset, er utdannet i Krakow og tok sin Lis1-tjeneste i Nordlandssykehuset før hun startet spesialistutdanningen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.