Foto: Sør-Hålogaland bispedømme

Svein (55) tar over for Elin i Bodø domkirke

Søndag 29. mai klokken 11.00 er det innsettelsesgudstjeneste i Bodø domkirke. Det er Svein Valle som blir innsatt som domprost i Bodø domprosti og i biskop Ann-Helens fravær er det fungerende biskop Olav Rune Ertzeid som står for innsettelsen.

Domprost Svein Valle var på plass allerede 1. mai, og nå inviterer domkirken til høytidelig innsettelse av ham.

– Det blir gudstjeneste ved fungerende biskop Olav Rune Ertzeid, sokneprest Kyrre Kolvik og domprost Svein Valle.

De har med seg kirketjener Hilde Marit Sneve og diakon Solveig Seines, kantor George Chittenden har i tillegg med seg Bodø domkor. Tre barn skal også døpes denne søndagen. 

Bodø domprosti omfatter kommunene Bodø, Gildeskål, Meløy, Røst og Værøy og domprosten er biskopens stedfortreder. Biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes er glad for at en ny domprost er tilsatt.

– Vi er glade for å ha den nye domprosten på plass slik at vi kan samarbeide med ham om det videre arbeid i menighetene i Bodø domprosti, sier biskop Jusnes.

Svein Valle representerer blant annet erfaring fra arbeidet med unge mennesker, noe som er svært viktig for kirken, opplyser Jusnes.

Svein Valle er 55 år, han er født og oppvokst i Bodø, har kone og tre voksne barn.

Valle tar over etter tidligere domprost Elin Vangen.

[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.