Sven-Roger Johnsplass tok over for Kurt Johansen tidligere i høst. Foto: Stiftelsen RIBO

Sven-Roger er ny sjef for RIBO: – Spennende og lærerikt

Skrevet av Pressemelding
08.10.2019 11:40

Tok over for Kurt Johansen, som ga seg etter 25 år tidligere i høst.

1.oktober tiltrådte Sven-Roger Johnsplass stillingen som daglig leder ved Stiftelsen RIBO i Saltdal etter at Kurt Johansen valgte å gå av med pensjon.

Johnsplass har rukket å være på jobb i en uke allerede, og han sier at det både er spennende og lærerikt.

IKKE FERDIG

– Det har vært en spennende og innholdsrik første uke på RIBO. Å få komme hit til Røkland, og å få bli en del av det kompetente miljøet her, er noe jeg har sett frem til. RIBO har en historikk og en filosofi som over tid har gitt et faglig godt renommé over det ganske land. Å ta over stafettpinnen etter Kurt som har vært daglig leder i 25 år ser jeg som en stor utfordring. Kurt sitter på en kunnskap om RIBO som er helt unik.

– Derfor er jeg glad for at han ikke er ferdig i organisasjonen ennå, men at jeg kan bruke hans kapasitet en stund fremover. For meg blir det viktig å ivareta det som RIBO har bygd opp og som fungerer. Samtidig skal jeg bidra til at RIBO fortsetter å utvikle seg, og at vi i fremtiden fortsatt skal være et kvalitativt godt alternativ, sier Johnsplass.

Den nye sjefen sier at han opplever så langt at det er mange engasjerte og erfarne medarbeidere i organisasjonen, og at han har fått møte deltakere som med tydelighet setter pris på å få mulighet til å påvirke sin fremtid gjennom opphold her på RIBO. 

GODT ARBEID

RIBO har mange eksempler på hvilke resultater gode de har oppnådd gjennom godt strukturert faglig arbeid. Min kjennskap til RIBO før jeg begynte var gjennom tidligere arbeid hos Bodø Industri og gjennom Kriminalomsorgen. Jeg hadde et godt inntrykk før jeg begynte, og det har bare forsterket seg positivt så langt. Jeg ser virkelig frem til fortsettelsen her og gleder meg til å bli en del av RIBO, sier den nye daglige lederen.

Kurt Johansen som har vært daglig leder i 25 år går av med pensjon ved årets slutt og skal bruke de siste månedene av året til å være veileder/rådgiver i Stiftelsen RIBO, samt å sørge for en god overlapping med Johnsplass. 

[annonse]
– Jeg har vært ansatt ved Stiftelsen RIBO siden høsten 1993.  Arbeidet har vært svært givende, og ingen dager har vært kjedelige. RIBO er en bedrift som hele tiden må tilpasse seg de behov som andre instanser trenger. Vi skal være et alternativ og supplement til lovbestemte tjenester. Samfunnsreformer, helsereformen, samhandlingsreformen og NAV-etablering har ført til at RIBO har måttet gjennomføre flere omstillinger. Problematikken hos deltakergruppen har også endret seg i løpet av disse årene.  RIBO har først og fremst lyktes i et behandlingsperspektiv gjennom sammensetningen av personalgruppen i forhold til alder, kjønn, utdannelse og personlig egnethet. I løpet av disse årene har personalstaben, pga. etterspørsel, økt fra 12 til 57 årsverk og boligmassen fra fire til 15 enheter.

– Vi har også fått til et godt samarbeid med eksterne instanser som; NAV, helseforetak, barnevern, kriminalomsorg, kommunal psykiatritjeneste, Valnesfjord Helsesportsenter, ulike utdanningsinstitusjoner med flere, noe som har vært nødvendig for at deltakerne skal få en meningsfullt tilværelse etter oppholdet her, sier Johansen.

Den nye sjefen hyller arbeidet forgjengeren har gjort. Foto: Stiftelsen RIBO

VIKTIG TILBUD

Stiftelsen RIBO har også siden 1994 hatt en samarbeidsavtale med Vev-Al-Plast AS, der de i fellesskap har gitt deltakerne et 24/7-tilbud som har ført til et effektivt og vellykket attføringssopphold. Noen går videre til jobb, skole eller tilrettelagt arbeidstilbud. Av de som er utskrevet siden 2008 er 48 % kommet ut i ordinært arbeid i henhold til rapport fra NTNU. 

Samarbeidet med dem har vært svært givende og forskningsresultatene derfra dokumenterer at den jobben som gjøres virker. Jeg vil takke for tiden på RIBO og ønsker Sven-Roger lykke til med å videreføre RIBO til nye høyder, sier Johansen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.