Sven-Roger Johnsplass blir daglig leder ved Stiftelsen RIBO. Foto: Stiftelsen RIBO

Sven-Roger Johnsplass blir ny daglig leder ved Stiftelsen RIBO

Skrevet av PRESSEMELDING
02.07.2019 13:33 - OPPDATERT 02.07.2019 13:48

Sven-Roger Johnsplass er ansatt som ny daglig leder ved Stiftelsen RIBO  i Saltdal kommune. Han tiltrer stillingen fra 1.oktober, men skal sammen med nåværende leder ha en tre måneders overgangsperiode.

– Johnsplass erstatter Kurt Johansen som har vært daglig leder siden 1994, og som nå går av med pensjon i slutten av desember. Johansen har i disse årene gjort en svært god jobb og det har vært en krevende prosess å finne en etterfølger som skulle fylle hans sko, sier styreleder i Stiftelsen RIBO, Astrid Jakobsen.

Til stillingen var det ni søkere, og flere av disse visste seg å være svært kompetente og sterke søkere. To gikk til siste runde, og hvor Johnsplass til slutt ble tilbudt stillingen.

– Han har takket ja, og RIBO og styret er svært fornøyd med det. Han er utdannet vernepleier med relevant videreutdanning innen rehabilitering, samt innen psykisk helse og rus. Hans yrkes – og ledererfaring er i hovedsak ved Bodø Industri AS og Nordland friomsorgskontor. Vi ønsker han lykke til i jobben, sier Jakobsen.

BRED ERFARING

Johnsplass kommer fra stillingen som fungerende leder for Nordland Friomsorgskontor. Han har bred erfaring fra kriminalomsorg, ulike arbeidsrettede tiltak og fra kommunal hjemmetjeneste. I kriminalomsorgen har han i seks år vært avdelingsleder for straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Han har før det jobbet 15 år på Bodø Industri AS med ulike arbeidsmarkedstiltak. Han har også bakgrunn fra kommunale hjemmetjenester i Bodø kommune både som miljøterapeut og avdelingsleder. Johnsplass er utdannet vernepleier med ulike tilleggsutdanninger.

– Jeg har både gjennom arbeid på Bodø Industri og i kriminalomsorgen hatt direkte og indirekte samarbeid med RIBO. RIBO har gjennom årtier levert tjenester av høy kvalitet til mennesker med særskilte behov for tilrettelagte tilbud. Jeg kjenner til de fantastiske resultatene som er oppnådd for enkeltmennesker gjennom målrettet arbeid med individet i fokus på RIBO. Jeg har stor respekt for den kompetanse som RIBO besitter og for den historikken RIBO representerer. Er veldig glad for å få mulighet til å bli en del av miljøet her og ser frem til å begynne i jobben 1.oktober, sier Johnsplass.

– For meg er det mellommenneskelige fokuset RIBO representerer, hvor individet får mulighet til å etablere positivt selvbilde gjennom relasjon og aktivitet, ett verdisyn jeg støtter. Jeg er derfor både ydmyk og stolt over den muligheten jeg nå får med å ivareta og utvikle RIBO sammen med ansatte og deltakere, sier den påtroppende daglige lederen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.