Foto: Randi Angelsen/Nordlandssykehuset

Sykehusparken i Rønvik helt til topps - får Hagekulturprisen 2017

Av Bodø Nu
10.08.2017 11:58 - OPPDATERT 18.12.2017 09:07

Hagekulturprisen 2017 går til Rønvik sykehuspark i Bodø. Prisen tildeles for innsatsen institusjoner og frivillige står for, i tråd med Hageselskapets formål og til glede for hele samfunnet.

Det melder Det Norske Hageselskap i en pressemelding.

– Rønvik sykehuspark er en frodig oase i nærheten av Bodø sentrum. Det store grøntområdet er offentlig tilgjengelig for byens befolkning og besøkende til enhver tid. Parken, som er anlagt tidlig på 1900-tallet, er beplantet med sjeldne og eksotiske trær for området nord for polarsirkelen og har staudebed og sommerblomster som gir flotte farger gjennom vår, sommer og høst, heter det i meldingen.

Juryen har lagt vekt på at hele parkanlegget på ca. 43 dekar forvaltes av to personer, som har mer enn nok å gjøre når det settes ut vel 12.000 løk om høsten. Hagen har også eget drivhus hvor det produseres ca 12–13.000 sommerplanter til parken.

Eier av parkområdet er Nordlandssykehuset, og parken ble fredet i 2012 av Riksantikvaren. Parken er anlagt som en 1800-tallshage med begge av de to hovedtypene av hagestiler; en landskaplig og en formal hagestil. I forbindelse med utbyggingen av sykehuset på 60-tallet ble det opparbeidet et helt nytt parkanlegg på den sørvestlige siden, hvor det tidligere hadde vært en kjøkkenhage. Denne delen av parken er etablert som et moderne funksjonalistisk anlegg.

Det norske hageselskap deler ut tre hagekulturpriser i 2017. De to andre prisene går til Folkeparkens venner i Askim og Hagegruppa ved Prestgardshågein i Ullinsvin i Vågå, som alle fremmer Hageselskapets formål på en forbilledlig måte.

Om Hagekulturprisen

  • Hageselskapets Hagekulturpris tildeles personer eller institusjoner som på en forbilledlig måte har bidratt til å realisere Hageselskapets formål: Å fremme hageglede, bærekraftig hagekultur og landskapspleie, samt grønne omgivelsers positive helseeffekt.
  • Tildelingene foretas av styret i Det norske hageselskap.
  • Prisen består av et trykk av kunstneren Anne Kristin Hagesæther, samt en plakett til synliggjøring i offentligheten.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.