Synne Bjørbæk og Bjørnar Moxnes (i midten) er to av stortingskandidatene til partiet Rødt. Foto: Presse

Synne fikk hele partiet til å snu - nå vil Rødt avkriminalisere narkotika

Under helgas landsmøte gikk Bjørbæk på talerstolen med et klart budskap.

På forhånd hadde Rødt Bodø lagt ned mye arbeid i et forslag til en ny ruspolitikk.

Der partiet tidligere har vært forkjempere for å begrense tilgang til narkotiske stoffer og føre en streng politikk, mente bodøgrenen og Bjørbæk at det nå er på tide å tenke nytt.

 – Rusavhengige har en sykdomsdiagnose. Men samfunnet har bestemt at de fortjener straff heller enn behandling. Og de som havner i dette som ung, blir støtt ut istedenfor å bli tatt inn, sa hun, ifølge en pressemelding.

Innlegget fikk Rødt til å snu. På søndag vedtok partiet at man nå skal kjempe for å avkriminalisere besittelse av brukerdoser av narkotiske stoffer, etter modell fra Portugal.

Det betyr riktignok ikke at man støtter besittelse av større doser narkotika, for eksempel til salg. 

Bjørbæk har lenge engasjert seg for det hun mener er uverdig behandling av rusavhengige, og gjorde åpningen av botilbudet i Hålogalandsgata 131B til en kampsak under kommunevalget i 2015.

Etter seier både i Bodø og i Rødt håper varaordføreren nå å kunne bidra til å endre den nasjonale politikken på området, slik blant andre helseminister Bent Høie (H) og SV har tatt til orde for tidligere i år.

(Basert på pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.