Foto: Stine Pettersen

«Tanken på at den 37 år gamle fotballegenden kan ligge og rulle og filme på Myra vår, den er uvirkelig»

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe – jeg kan ta til takke med både Zlatan og Ronaldo.


Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for journalistens meninger.

Kommentaren ble først publisert 24.08.2022

Nervene er i høyspenn, Bodø/Glimt skal til den såkalte «Heksegryta» i Zagreb, og spille en av sine viktigste kamper, eller kanskje den viktigste kampen, noensinne. Meningene er delte. Noen mener at vi ikke har sjans, mens andre mener at hvis Glimt har en god dag og gjør sånn som de har gjort så mange ganger før, kan dette gå veien.

Uansett er det ikke til å stikke under stol at det knyter seg litt i magen og at det er mye spenning knyttet til dagens kamp. Det er 15 år siden sist en norsk klubb var med i Champions League, og hvis Bodø/Glimt skulle trekke det lengste strået og vinne kampen, er det lille laget fra nord den tredje klubben i norsk historie som kvalifiserer seg til den kjekkeste ligaen i Europa. Det er sinnsykt å tenke på.

Men tilbake til poenget; det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Uansett utfall, kjenner jeg på en følelse at vi har vunnet litt allikevel: Det er ikke snakk om pest eller kolera her, det er heller snakk om øl eller vin – begge deler vil smake godt, selv om CL vil smake best. Du har kanskje hørt om det engelske uttrykket damned if you do, and damned if you don’t? For Glimt-gutta tenker jeg: Blessed if you do, and blessed if you don’t. Uansett om det skulle bli tap eller seier i kveld, vil det likevel være en velsignelse å skulle ende opp i Champions League eller Europaligaen – begge deler er en bragd.

Hvis vi skulle vinne og komme til gruppespillet er jo selvfølgelig det det aller gjeveste. Og med seier i første kamp stiller vi selvfølgelig litt bedre. Tanken på at storklubber som PSG og AC Milan, og spillere som Messi og spesielt Zlatan (altså, Zlatan?!?!) skal spille på Aspmyra gjør meg yr av glede. Jeg ser for meg at noen av mine venninner er villige til å leie seg lift for å få tatt en nærmere titt på stjernene hvis de skulle være så uheldige å ikke få seg billett til en slik kamp på Myra. At de camper utenfor hotellet til stjernene er heller ikke utenkelig – alt for å få en titt på eyecandyet Zlatan og kjenne på følelsen av å bli starstruck.

Mange av venninnene mine hadde vært villige til å campe utenfor hotellet hvis denne karen hadde kommet til Bodø og Aspmyra. Foto: Skjermdump

For 10 år siden skrev jeg følgende på min egen vegg på Facebook: «Zlatan, ring meg når du blir singel». Jeg hadde da sett Mr. Ibrahimović i sving under EM og hadde kjent at hjertet banket litt ekstra når toppscoreren på 1.95 briljerte på banen. Hadde noen fortalt meg da at den svenske fotballspilleren kan ende opp på Aspmyra, ville jeg flirt.

Et annet nesten uvirkelig scenario: Glimt vinner kveldens skjebnesvangre kamp og vi møter Manchester City, og at selveste Haaland entrer Aspmyra. At den barske vikingen som rager 194 centimeter over bakken kan møte gutta våre er litt rart å tenke på. 

Men om vi skulle tape, og må ta til takke med at "bare" Manchester United og Ronaldo eller Arsenal og Martin Ødegaard skal «gjeste» Aspmyra, så kjennes ikke det så hestgalt ut det heller – for å være helt ærlig. En finere trøstepremie har man vel aldri sett makan til? Tanken på at den 37 år gamle fotballegenden kan ligge og rulle og filme på Myra vår, den er uvirkelig. Hvordan har vi fått til dette? At Arsenal og Martin Ødegaard kan komme til Bodø, er heller ikke å forakte. Vi har mye spennende i vente!

At Zlatan kan gjeste Myra er en uvirkelig tanke. Foto: Skjermdump

Så slik jeg ser det, har vi vunnet uansett (selv om Champions League er mest ønskelig). Så tusen takk til Glimt-gutta og Kjetil Knutsen for at dere gir meg forhåpninger om at mitt ungdomscrush, Zlatan, faktisk kan komme til Bodø – jeg må nesten klype meg i armen for å finne ut om dette egentlig bare er en drøm.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kommentar