TØFFE TAK: Temperaturen var høyt under gårsdagens derby på Myra. Den vil sørge for at Glimt kommer styrket ut av det som ble en blytung og bitter søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Tapet som vil
sikre gullet!

Til tross for en blå mandag, tung bakrus og mørbanket sjel, gårsdagens mareritt vil bli det som sørger for at Glimt kommer fryktelig tilbake.


Det var kampen om Norge. Oppkjøringen var preget av full fyr i alt av det som finnes av sosiale medier. Myra var utsolgt, sola skinte og alt lå til rette for en ellevill eufori.

0-2.

B FOR BITTERT

Vi vet alle hvordan det gikk. Vi vet alle hvor vondt det gjorde. Nei, det handlet ikke om de tre poengene, Det dreide seg om ære og stolthet. Det ble den edikk-bitre erkjennelsen av at Glimt ble utspilt av underdog’en fra Tromsø. 

Og dette er en posisjon Glimt har hatt i kamp etter kamp. Enten motstanderen het Vålerenga, RBK, Celtic eller Roma. I går var det våre gule helter som var Goliat. I går var det våre folk som måtte innse at David var smartest.

ALARMEN GÅR

Gjør det vondt?

Avsindig! 

Er det livstruende?

På ingen måte. 

Men, kampen i går fungerte som en vekkerklokke. Ingen trær vokser inn i himmelen. Suksess vil aldri bli en selvfølge. Det er en hårfin balanse mellom ydmyk og ydmyket. Et sterkt selvbilde er både en forutsetning og et ekstremt tveegget sverd.

EN OPTIMISTISK BLUES

Derfor. På en dag hvor du føler deg fanget i en sangtekst av Stein Over Berg:

«Og det er manda' morra blues

Manda' morra blues

Lunker litt på kaffen, tar en pris med snus

Og nynner manda' morra blues»

Derfor, på en tung tid, er det på tide å tenke over hva som er bra.

  • TIL kommer ikke til å stå løpet ut
  • Vi slår Bohemians og klatrer videre oppover i Europa
  • Vi skal banke Viking i Stavanger
  • Glimt gruser Enga og er klar for nok en cupfinale
LYSET SOM ALDRI SLUKKES

Dette er en klassiker. Det er Rambo, Rocky, Die Hard, Batman og alle de andre. Det er først når du møte ekte motstand at du kan vise frem din ekte karakter. Det er hvordan du takler et opprivende nederlag som forteller noe om hvem du egentlig er.

Akkurat nå flommer kommentarfeltet over av innspill fra folk som aldri har stått på en arena. Mennesker som ikke vet hva det koster. Individer som tar en seier som en selvfølge. Personer som ikke har blødd neseblod på vei inn i garderoben.

Min teori?

Enten så går det bra, eller så går det over.

En liten bønn:

Når du leser dette, ikke fell en tåre. Smil skjevt og lytt til teksten fra en annen sang. Av Roy Lønhøiden:

«Det er mørkest like før det gryr av dag
 Veien hjem er smal og lang»

OPP - OG FREM

Og skulle ikke dette være nok til å få deg i vater, så avslutter vi med et av mine favoritt-sitater. Naturlig nok fra «The Dark Knight».

Sitatet brukes to ganger i filmen. Sånn sett er det et grunnleggende tema i hele fortellingen.

– Hvorfor faller vi?

– Jo, for da kan vi lære å reise oss opp igjen.

Første sjanse til det kommer på torsdag.

Gleder vi oss?

Klar vi gjør!

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.