Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tar Bjørkan i forsvar: – Det kommer han seg over


Landslagssjef Ståle Solbakken har sett 0-3-tapet for Spania lørdag i opptak i natt. Nå bør det bli poeng mot Georgia, sier han.

– Jeg gidder ikke snakke noe mer om den straffen, for den er klokkeklar, sa Solbakken da han møtte pressen i Marbella søndag ettermiddag.

Han sier han har sett kampen på nytt, og at det var mye samsvar med det han så live.

– Vi er veldig gode med ball. Det vi har trent på hele uka, fikk vi fram i store, store perioder, sa Solbakken.

– Under press

– Det som sitter igjen, er at vi har tapt 3-0 likevel. Vi er fortsatt under press. Vi må ha poeng i Georgia. Må og må – vi bør i hvert fall ha det for å få et godt utgangspunkt, sa han.

Norge kom dårlig ut av startblokkene mot Spania, men skapte etter hvert flere gode sjanser før det raknet helt på tampen. Kaptein Martin Ødegaard ble også snytt for det som så ut som et klart straffespark.

Solbakken ga dommeren Benoit Bastien karakteristikken «litt fransk arroganse» da han omtalte situasjonen med Ødegaard overfor TV 2 etter kampen.

Norge møter Georgia på bortebane tirsdag klokken 18.

Støtter Glimt-backen

Med tjue minutter igjen gjorde Norge fire bytter samtidig. Blant dem som kom inn var venstreback Fredrik Bjørkan, som tabbet seg ut og mistet ballen før 0-2-målet.

– Fredrik var litt uheldig i går, men det kommer han seg over. Det kunne helt sikkert... Det kunne vært valgt noe annerledes der. Det var ikke sånn at vi ikke diskuterte det, sier han til TV 2.

– Bjørkan har jo hatt en trøblete vinter. Var det en varslet katastrofe? spør TV 2.

– Nei, det var det ikke. Han spilte en veldig god kamp mot Irland (i november, journ.anm), så om det var noe som var en varslet katastrofe, så var det den kampen. Da hadde han ikke spilt en kamp. Han har internasjonal fysikk og sett bra ut på trening og spilt tre kamper nå. Vi føler ikke overhodet at det var en varslet katastrofe, er Solbakkens klare beskjed.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.