Elever fra tre klassetrinn ved Alstad barneskole ble gjort stas på etter kyststiens tegnekonkurranse. Foto: Aleksander Ramberg / Bodø kommune

Tegnet seg til premier fra ordføreren

Skrevet av Pressemelding
12.04.2019 12:32 - OPPDATERT 12.04.2019 13:10

Elever fra tre klassetrinn ved Alstad barneskole ble gjort stas på etter kyststiens tegnekonkurranse.

Denne uken var det klart for premiering etter kyststiens tegnekonkurranse. Aller mest engasjerte var elever fra tre klassetrinn ved Alstad barneskole.

Kyststiens fuglekasse har vært på turné i halvannen måned – og har vært plassert flere steder mellom Bodøsjøen og Mørkvedbukta.

ENGASJEMENT OG KREATIVITET

Her ønsket Bodø kommune å få innspill til hvordan den nye kyststien kan bli en attraksjon for byen, og inviterte samtidig til en logo-konkurranse.

– Mange har vært innom og klekket ut gode idéer. Det er både forslag til logo og mange innholdsrike tegninger av planer for kyststien, sier to fornøyde prosjektledere Gudrun Hagen og Stein Haugen i Bodø kommune.

PREMIER

De to forteller videre at elevene ved 2.-, 4.- og 6.-trinn  ved Alstad barneskole har utmerket seg med særlig stort engasjement og kreativitet.

– De får derfor premie for innsatsen. Hvert trinn får en tursekk med innhold som kan brukes til å utforske naturen i nærområdet, sier Gudrun Hagen.

I tillegg til tursekkene, får også hvert av trinnene et påskeegg med godteri.

I anledning premieutdelingen kom ordfører Ida Pinnerød på besøk i skolegården på Alstad barneskole torsdag, til stor jubel blant elevene.

 – Jeg er imponert over responsen og glad for det positive engasjementet fra alle som har vært innom fuglekassen. Det er ekstra artig å se mange gode forslag og innspill fra barn og unge som bor i nærområdet til den nye kyststien, sier Ida Pinnerød.

Det er prosjektlederne enige i.

MEDVIRKNING

– Det er mange som har ruget på gode forslag. En stor takk til alle som har tatt seg tid til å skrive innspill og fine tegninger med forslag til logo, sier Gudrun Hagen og Stein Haugen.

De påpeker at medvirkning er veldig viktig for prosjektet og det er fra før holdt workshops og møter for å få innspill til utformingen. I tillegg har altså kyststiens fuglekasse vært på en liten turne langs deler av ruta. 

– Målet har vært å få særlig unger engasjert i hva de tenker om kyststien, og hva de synes kjennetegner dette området, sier prosjektlederne og fortsetter:

– Kyststien har stort potensiale til å bli en attraksjon for byen, og ikke minst for alle som bor her.

OM PROSJEKTET

Kyststiens første del, fra Bodøsjøen til Blokkan ble bygget i 2011.

Nå er planleggingen av fortsettelsen i full gang.

Målet er en sammenhengende kyststi helt fram til Mørkvedbukta, og at den blir tilgjengelig for alle.

HER kan du lese mer om prosjektet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.