Skøyteisen i kvartall 99 er blitt populær. Foto: Roar Wiik

Teknisk avdeling på høygir - nå er det skøyteis fire steder i Bodø

Skrevet av Sondre Skjelvik
18.01.2021 06:23 - OPPDATERT 20.01.2021 11:12

Nå er det ikke lenger bare i Kvartal 99 du kan gå på skøyter. Nå er isløkkene på Mørkvedlia, Stordalen og Løpsmark klare til bruk.

Det skriver Bodø kommune på sine hjemmesider. 

– Nå er skøyteisen klar for bruk ute i bydelene. Vei- og idrettsseksjonen på Teknisk avdeling har arbeidet på høygir og utnyttet det kalde været og fått på plass skøyteis på Mørkvedlia, Stordalen og Løpsmarka, skriver kommunen. 

Før helgen skrev Bodø Nu at det skulle bli et par dager med noe mildere vær - og at det ville medføre noen snøbyger. Det stemte, men i løpet av lørdagen ble det nok en gang kaldere i været - og himmelen ble klar. 

Det er nå meldt kaldt og fint i flere dager fremover - noe som medfører at isen på de ulike banene vil være tipp topp. 

Saken fortsetter etter bildet. 

Det er meldt kaldt og fint i en hel uke fremover. Foto: Skjermdump YR

Kommunen nevner også den naturlige skøyteisen, men oppfordrer til varsomhet. 

– Det er i tillegg fin skøyteis flere steder i marka. Vær obs ved inn- og utoser, nes og innsnevringer, på regulerte vann eller vann med kraftproduksjon. Gjør alltid egne vurderinger, at andre har gått foran deg betyr ikke at isen er trygg, skriver de og legger til:

– Mål tykkelsen på isen med øks, isstav el.l., flere steder på isen. En god tommelfingerregel er at isen bør være 10 cm tykk på mindre vann og 15 cm tykk på store vann. 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.