Foto: Rachel Antonsen

Om frekke, fresende kunder, lang kø - og hvordan man skal behandle andre

Skrevet av Glenn Robert Fredriksen
04.12.2018 18:50 - OPPDATERT 04.12.2018 19:45

MENING: Glenn Robert Fredriksen dro på julehandel. Det ble alt annet enn hyggelig - og det var slett ikke de ansatte i butikkens skyld.

Nå i disse førjulstider tror jeg de fleste kan ta ett steg tilbake og tenke litt på hvordan man behandler de som står på pinne for deg i butikk.

Jeg opplevde for noen dager siden i en butikk at køen i kassen ble lengre og lengre og folk ble mer og mer utålmodige.

Grunnen: Den fremste i køen påkrevde innpakning av alle sine 10 julegaver. Den ansatte prøvde å gjøre et tappert forsøk på å forklare kunden at han gjerne ville pakke inn alle sammen, men akkurat i dette øyeblikk var det litt travelt.

Den ansatte ga gjerne med gavepapir, men dette var ikke godt nok. Derfor ble køen evig lang og kunden fremst i køen virket ikke til å bry seg om at køen vokste. Den ansatte forsøkte å smile bakover i køen med et beklagende blikk. Kasse nummer to var også betjent med kø.

Kunde nummer to i køen freste fra seg til den ansatte om de ikke kunne være flere enn to på jobb, takket frekt nei til gavepapir og ristet på hodet før hun trampet ut av butikken.

Og slik fortsatte køen. Nesten alle (med unntak av to stykker) kommenterte surt, ristet på hodet og snakket ned til den ansatte i kassen.

Den ansatte forsøkte å smile og jobbe så fort han bare kunne - men står da igjen med åtte sinte kunder på grunn av lite forståelse fra kunde nummer én.

Da jeg kom fremst i køen smilte jeg til den ansatte og sa at han gjorde en fantastisk jobb - han smilte tappert og spurte om han skulle pakke inn for meg. Jeg svarte at dette kunne jeg fint gjøre selv og takket for den jobben han gjorde.

Tenk lenger enn din egen nese. Det handler om å se menneskene som er rundt deg. Tenk at hva det du sier, gjør og hvordan du oppfører deg kan påvirke situasjonen rundt deg.

Teksten er opprinnelig et Facebook-innlegg, og er gjengitt med tillatelse. 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.