Ulrik Saltnes ble matchvinner for Glimt mot Aalesund i dag. Foto: Per-Inge Johnsen

Glimt avgjorde kampen på overtid!

Skrevet av Sindre Kolberg, Sondre Skjelvik
07.02.2020 15:51 - OPPDATERT 07.02.2020 19:02

Vi fulgte oppgjøret mot Aalesund FK direkte.

Og der er kampen slutt. Bodø/Glimt vinner 1-0 mot hjemmesterke Aalesund på Color Line. Det må gi gultrøyene selvtillit før de neste kampene.

90. minutt: MÅÅÅÅÅL! Glimt har scoret på Color Line! Klokken har akkurat bikka 90 minutter når Jens Petter Hauge blir spilt fri på kanten av 16-meteren. Han slår ballen knallhardt inn i boks, der Ulrik Saltnes venter. Han dunker ballen i nota. 1-0!

89. minutt: Ole Amund Sveen får seg en trøkk i kneet. Blir liggende nede, men kommer seg til slutt på beina. Hinker ut på sidelinja.

86. minutt: Stor sjanse for Kupen og Glimt! AaFK-keeper Kongshavn gjør en strålende redning når spissen kommer igjennom.

80. minutt: Har falt litt i tempo, dette oppgjøret. Tydelig at vi er i februar.

67. minutt: AaFK-innbytter Fiskerstrand kommer seg alene igjennom, men skyter ballen midt på keeper Nikita Haikin.

65. minutt: Aalesund blir snytt for frispark i meget god posisjon. Lite populært hos de få tilskuerne som har møtt opp.

59. minutt: Så er AaFK farlig frempå. Skytes fra kanten av 16-meteren, men reddes på strek. Så kommer et innlegg i påfølgende situasjon som Nikita bokser unna.

57. minutt: Herlighet, hvilken sjanse for Bodø/Glimt! Zinckernagel danser seg innover i feltet. Boniface er en halv tåspiss unna å skli ballen i tomt mål.

[annonse]
54. minutt: Rolig start på 2. omgang.

45. minutt: Pause i kampen. Vi er straks tilbake med andre omgang. 

35. minutt: Stor mulighet for Glimt! Jens Petter Hauge skyter ballen rett i tverrliggeren fra 10 meter! 

32. minutt: Høyt press fra Glimt. Hauge fyrer av et skudd fra rundt 25 meter, men det er hverken presist eller hardt nok til å være i nærheten av å ende i mål. 

28. minutt: Tre cornere på rad for Glimt. Zinckernagel tar de to første som ender i ingenting. Den tredje går ut i returrommet til Konradsen, men ei heller på det tredje skulle det skje. Aalesund får klarert. 

26. minutt: Castro pådrar seg et gult kort etter en horribel takling på Philip Zinckernagel. Hugger han ned bakfra. 

21. minutt: Flott spill fra Glimt. Ballen ender opp hos Boniface på kanten av 16. meteren. Han drar seg innover og kommer i en flott posisjon på 10-11 meters avstand. Men han blåser ballen langt over mål. 

20. minutt: Fredrik Bjørkan får et gult kort etter en hard duell. Ellers har det skjedde lite de siste minuttene. 

16. minutt: Aalesunds Castro roper etter frispark, men får ingenting. Han svarer med å sparke ned Patrick Berg. Det går bra med Bodø/Glimts midtbanejuvel, men helt unødvendig. 

13. minutt: Glimt kan nesten ikke stå høyere i banen enn nå. Men de kommer ikke til de store mulighetene. 

11. minutt: Philip Zinckernagel blir fint spilt opp av Berg. Han fyrer til med et hardt skudd, men den går ikke på mål. 

10. minutt: På nytt forsøker Aalesund å kontre Glimt i senk, på nytt er Lode på plass og rydder opp i stor stil. 

9. minutt: Aalesund slår corneren over Nikita Haikin og rett i stolpen! Stor mulighet for vestlendingene, men heldigvis for Glimt går den ut i returrommet, og ikke i mål!

8. minutt: Lode står som en kjempe i forsvaret når Aalesund kontrer. Får ballen ut til en corner. Flott å se at midtstopperkongen fortsetter der han slapp i fjor. 

7. minutt: Det virker ikke som Aalesund har enorm interesse rundt treningskampene, da det er så og si er folketomt på tribunene. Selv i det fantastiske været. 

5. minutt: Klyngefotball på Aalesunds halvdel. Til slutt kommer Glimt til en avslutning, som ikke går på mål. Men Glimt vinner ballen tilbake og holder høyt press. 

3. minutt: De første minuttene går rolig for seg i fantastisk vær. Noe annet enn vi har i Bodø om dagen... 

1. minutt: Kampen er i gang! 

FØR KAMPEN

14:00 spiller Bodø/Glimt sin tredje treningskamp for året, denne gang mot Aalesund. Kampen spilles på Color Line Stadion.

[annonse]
Glimt har vunnet sine to første treningskamper for året, mot Grorud (1-0) og Sparta Praha (2-1). I dag skal man altså bryne seg på fjorårets vinner av OBOS-ligaen.

Kjetil Knutsen har allerede bestemt seg for hvilke elleve som skal starte kampen. I lagoppstillingen finner vi Fredrik André Bjørkan i en litt uvant rolle som indreløper, og nykommer Aleksander Foosnæs som venstreback.

På benken finner man superveteran Jonas Ueland Kolstad (43). Han stiller som reserve for Nikita Haikin, og må i aksjon om russeren må gi seg underveis.

Her er Glimts elleve fra start mot AaFK:

Nikita Haikin; Morten Konradsen, Vegard Bergan, Marius Lode, Aleksander Foosnæs; Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Fredrik André Bjørkan; Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge

Benken:

Jonas Kolstad, Ask Tjærandsen Skau, Runar Hauge, Isak Helstad Amundsen, Endre Kupen, William Mikalsen og Ole Amund Sveen. 

Bodø Nu følger kampen fra klokken 14:00.