Tidligere BHK- trener Børge Lund under sluttspillfinalen i håndball mellom Elverum og Kolstad i Terningen Arena. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tidligere BHK-trener tapte finalen - mistet NM-tittelen


Elverums tid som sluttspillkonge i håndball er over etter ni strake titler. Tronen ble tatt over av Kolstad etter 29-27-seier i den fjerde finalekampen.

Trønderne vant dermed finaleserien 3-1 sammenlagt. Triumfen kom etter at den hardtsatsende klubben i mars ble seriemestere for første gang.

Den norske Champions League-plassen deles ut i sluttspillet. Til høsten får Kolstad endelig muligheten til å prøve seg på den største scenen i europeisk håndball.

Elverum var bakpå i store deler av førsteomgangen, men fant en vei tilbake i egen hall og ledet 16-15 ved halvtid. I starten av kampen var vertene bakpå 1-5 og 2-6.

– Vi kom litt tregt i gang og var ikke tøffe nok i duellene, men vi hentet oss mesterlig inn, sa Elverum-trener Børge Lund til TV 2 i pausen.

Jevnt var det også etter hvilen. Det siste kvarteret var Kolstad stadig ofte foran med to mål, og Elverum fikk en tøff sluttspurt med to røde kort på tampen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.