Mette Kaaby, er ny generalsekretær. Hun mener den nye jobben handler om øke bevissthet, bidra til bedre behandling og tilrettelegging. Foto: Stoffskifteforbundet

Tidligere kunstnerisk direktør for Bodø2024 har fått ny jobb: –⁠ Jobben handler om å øke bevisstheten

– Kvinnehelse må styrkes betraktelig, sier Mette Kaaby, ny generalsekretær i Stoffskifteforbundet.


Mette Kaaby kommer fra Kulturdirektoratet hvor hun har jobbet med ekstraordinære støtteordninger i forbindelse med koronapandemien.

Hun har tidligere vært kunstnerisk direktør for Europeisk kulturhovedstad Bodø2024, leder av Grinimuseet og prosjektleder ved Munchmuseet.

Avgangen fra jobben i Bodø2024 foregikk ikke i stillhet.

I mars 2021 sendte André Wallan Larsen ut en pressemelding hvor han skrev: 

– Partene er uenige om kunstnerisk strategi og gjennomføring av mandatet, og har derfor blitt enige om at samarbeidet avsluttes. Siden ble det kjent at Kaaby fikk 1,4 millioner kroner for å gå. 

Les også: Kaaby får nesten 1,4 millioner kroner for å gå - alle ansatte i Bodø 2024 får munnkurv

Nå meldes det at hun har fått ny jobb som generalsekretær i Stoffskifteforbundet. 

– Er du slapp, føler deg deprimert, eller har problemer med hjernetåke? Det kan hende du har en stoffskiftesykdom. Kvinnehelse må styrkes betraktelig, melder Mette Kaaby, ny generalsekretær i Stoffskifteforbundet, i en pressemelding. 

Videre skriver Stoffskifteforbundet at stoffskiftesykdom er en kronisk lidelse som rammer 245.000 nordmenn, og hvor lavt stoffskifte er den mest utbredte formen og 80 prosent er kvinner. Ifølge NOU-en «Den store forskjellen» er det store kunnskapshull på stoffskiftesykdom og flere andre kroniske sykdommer fordi forskning innen allmennmedisin ikke er prioritert nok.

– Jobben handler om å øke bevisstheten og bidra til bedre behandling og tilrettelegging for de 245.000 som per i dag har en stoffskiftesykdom, sier Kaaby som trekker frem forskning innen allmennmedisin, myndighetskontakt og samarbeid med andre organisasjoner som noen av de viktigste satsingsområdene. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

nyheter Bodø2024