Bruce Grobelaar sammen med forfatter Ragnhild Lund Ansnes. Foto: Presse

Tidligere Liverpool-keeper kommer til Bodø

Skrevet av Pressemelding
20.12.2018 10:44 - OPPDATERT 20.12.2018 11:17

Holder bokbad i Stormen 31. januar.

I høst kom bom biografien «Life in a Jungle» om Liverpoolkeeperen Bruce Grobbelaar, ført i pennen av Ragnhild Lund Ansnes. Torsdag 31. januar blir det bokbad og signering i Stormen biblioteks storstue i 2. etasje.

Bokbadet er i regi av litteraturfestivalen Det Vilde Ord.

Biografien om Bruce Grobbelaar handler om den uortodokse keeperen som voktet buret 627 ganger for Liverpool i perioden 1981-1994. «Life in a Jungle» er også historien om hvordan Grobbelaar som 17- åring, var en del av hæren i den «Rhodesiske jungelkrigen».

I boka sier Grobbelaar at det å spille fotball reddet han fra krigstraumenes galskap.

Da en annen keeperhelt fra Anfield, Ray Clemence overraskende forlot Liverpool i 1981, var det duket for kanskje den den mest originale keeperen i engelsk fotball noensinne. Ikke minst ble han berømt for sine skrudde utspsykinger i serievinnerfinalen mellom Roma og Liverpool. Kampen måtte avgjøres på straffer.

I forkant av de italienske stjernespillernes skudd snudde Grobbelaar ryggen til, smilte til kameraene bak målet, spiste nettmasker som pasta og skalv med knærne som om de var av kokt spagetti. Bruce Grobbelaar ble slik den første spilleren fra Afrika som vant den gjeveste europeiske tittelen for klubblag. Og i Bodø skal han ta deg med tilbake til den helt spesielle dagen i Roma. I sesongen 89/90 ble han den siste Liverpool-keeperen som har vunnet ligaen i England til nå.

Selv om den unge Grobbelaar kom seg bort fra krigen i den afrikanske jungelen, har han heller ikke vært forskånet for død og tragedier som fotballspiller. Som Liverpools sisteskanse opplevde Grobbelaar både tribunedøden på Heysel stadion i Brüssel i Serievinnercupfinalen mot Juventus i 1985, og under Hillsboroug-tragedien i 1989.

Bokbader i Stormen bibliotek er den tidligere NRK P1-programlederen og offisiell klubbforfatter for Liverpool Football Club, Ragnhild Lund Ansnes, som har skrevet «Life in a Jungle» sammen med Bruce Grobbelaar. Hun har også skrevet «Liverpoolhjerter», ”Liverpoolhelter” «Liverpoolkapteiner», og var redaktør av den norske utgaven av selvbiografien til den legendariske Liverpool-manageren Bill Shankly, «Shankly – Rett fra Hjertet.»

På få år har Lund Ansnes opparbeidet seg en imponerende posisjon i verdensklubben. Hun er medeier i fotballhotellet Hotel Tia, som ligger like ved Anfield Stadion.

[annonse]
Etter at «Life in a Jungle» kom i oktober 2018 har Ragnhild Lund Ansnes og Bruce Grobbelaar turnert balløya for å lansere boka. Til Stormen bibliotek kommer de med en veltrimmet show. Og med Grobbelaar i byen er det lov å spenne buen høyt. Eller som legenden på 61 sa det til The Guardian, da han på midten av 90-tallet ble beskyldt for kampfiksing: «Jeg forsøkte å være inspektør Closeau. Og dere vet jo hvordan Closeau er. Han roter det alltid til.» Ragnhild og Bruce? De har i definitivt fått det til med «Life in a Jungle.»

Billetter til bokbadet «Life in a Jungle» og kjøp av boken selges på Hoopla.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.