Amor Layouni og Bodø/Glimt har aldri vært større favoritter mot Tromsø enn akkurat denne 16. mai-kampen, mener Ole Martin Årst. Foto: Per-Inge Johnsen

TIL-legende om Glimt-kamp: – Den ser jeg på med skrekk og gru

Skrevet av Ida Høidalen, VG
15.05.2019 09:21 - OPPDATERT 15.05.2019 11:50

Tidligere Tromsø-spiller Ole Martin Årst (44) kaller 16. mai-historikken til Tromsø for «tynn suppe», og mener Bodø/Glimt aldri har vært større favoritt.

– Den kampen ser jeg på med skrekk og gru. Jeg tør påstå at Glimt aldri har vært større favoritter i en 16. mai-kamp på Alfheim noensinne, sier tidligere Tromsø-spiller Ole Martin Årst når VG ringer ham i forkant av «Slaget om Nord-Norge» mellom Tromsø og Bodø/Glimt på Alfheim.

Bodø Nu er selvsagt på plass i Tromsø før, under og etter kamp - ved å abonnere hos oss får du full tilgang til alt stoffet. Akkurat nå kan du kjøpe pluss-abonnement for 1 krone den første måneden.

Han sikter til at Bodø/Glimt har hatt en solid start på sesongen. De ligger på tredjeplass i Eliteserien med 14 poeng etter syv kamper. Sesongstarten til «Gutan» har vært langt fra like solid. De ligger på jumboplass med bare fire poeng på sine syv kamper. På de siste 22 kampene i Eliteserien har de kun tatt 14 poeng av 66 mulige.

– TYNN SUPPE

Tromsø har heller ikke for vane å vinne hjemme på fotballens nasjonaldag.

– Tallene på 16. mai-kamper er ikke lystig lesing for TIL. Bortsett fra de to siste sesongene, har det vært tynn suppe de siste 15 årene. De har ikke vunnet en 16. mai-kamp på hjemme siden jeg spilte der i min siste sesong i 2007, forteller Årst.

Han har vært i klubben i tre perioder mellom 1997 og 2013. Den tidligere storscoreren ønsker at Bodø/Glimt skal være «lillebror». Han tror Tromsø-supportere har et ambivalent forhold til Glimts gode sesongstart.

– Vi unner dem det bitte litt. Man håper de gjør det bra, men ikke så bra som i år. Jeg er sikker på at det er mange Tromsø-væringer som krøller seg i sofaen når de ser det fantastiske angrepsspillet på TV. Det er litt som lillebroren som må få lov til å være med i Eliteserien, men de skal være litt langt der nede. Det har det vært tradisjon for det tidligere, men nå har det åpenbart snudd litt, sier Årst og fortsetter:

–De har vært imponerende i år. Det er fantastisk å se på Glimt og måten de spiller på. Og akkurat sånn fotball som Glimt spiller, passer egentlig TIL ganske dårlig. Høyt press, masse bevegelser og livsfarlige kontringer. Der har TIL blitt straffet ganske hardt, sier Årst.

– ET SÅRET DYR

[annonse]
Steinar Nilsen har både spilt for og trent TIL. Han er ikke like sikker som Årst på favorittstempelet.

– Når man ser på historikken, starten av sesongen og måten de har opptrådt på er det nok ingen tvil om det. Så jeg synes min gode venn Ole Martin har et veldig godt poeng. Men samtidig er det dette med å være et såret dyr og ha hjemmepublikumet i ryggen. Det er alltid en ekstra hjelp, sier han.

– Det er ingen tvil om at Glimt har mest grunn til å være offensive inn mot denne kampen. De er soleklare favoritter inn mot matchen, men det er veldig ofte en favoritt har tapt lokaloppgjør også. Jeg tror det er 50/50, og at vi kan få en veldig interessant kamp, legger han til.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.