Mural ved Østbyen skole Foto: Privat
KOMMENTAR:

«Til politikerne: Vi ble urolige og redde, og noen av oss begynte å gråte»


Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribenten sin holdning.

Til politikerne i Bodø kommune – dere som bestemmer hva som skal skje med skolen vår.

Da lærerne våre fortalte oss at skolen vår kanskje skulle legges ned ble vi både sinte, triste og sjokkerte. Vi ble også urolige og redde, og noen av oss begynte å gråte. Dere skjønner det, Østbyen skole er skatten vår. Det er på Østbyen skole vi har vennene våre og det er her vi trives og har det bra. Det er på Østbyen vi har lærerne våre, som er de beste i verden og som vi er trygge på.

Visste dere, dere som bestemmer, at på Østbyen skole er vi barn fra veldig mange land? Det er spesielt det, og det er vi veldig stolte og glade for. Vi lærer mye av det, og vi er venner selv om vi snakker mange ulike språk, har forskjellig farge på huden vår og tror på forskjellige ting. Det er bra med Østbyen det, og det er noe vi ikke bare kan lære fra ei bok. Det er sånn vi lærer med å være på skolen vår. Vi tror ikke det vil bli på sammen måte på en annen skole.

Vi synes vi har verden beste skole, selv om den er gammel. Vi trives på skolen vår, og skolen og lekeplassen utenfor er viktig også når vi ikke er på skolen. Det er her vi møtes, treffer vennene våre og har det artig sammen. Vi spiller fotball og leker. Her er det trygt å være. Hvordan skal det bli om alt dette blir borte for oss? Hvor skal vi være da?

Dere som bestemmer sier at vi skal gå på andre skoler om dere river Østbyen skole, men dere har jo ikke spurt hva vi vil! Vi vil ikke gå på noen annen skole. Vi vil være på Østbyen! Dere voksne sier at vi kan få nye venner på en ny skole, men det er ikke så lett bestandig. Det er mye vanskeligere å få nye venner på en stor skole enn på en liten skole. Vi vil ikke gå på en stor skole med veldig mange barn der det er vanskelig å få nye venner og der det er så mange barn at de voksne kanskje ikke engang vet hvem vi er når vi er ute. Det er ikke sånn vi har det nå. På Østbyen kjenner de voksne oss og hører på oss. Det synes vi er bra.

Du som er politiker, visste du at Østbyen skole er en Grønt flagg skole? Det har vi vært kjempelenge. At vi er Grønt flagg skole betyr at vi er en miljøskole, og at vi barna er opptatt av å ta vare på naturen og klimaet. Det jobber vi med på skolen vår hver dag. Må vi gå på en annen skole, som Aspåsen, Saltvern eller Rønvik skole, vil mange av oss få lang skolevei. Mange vil ikke få gå på skolen med vennene sine, og kanskje blir det sånn at søsken heller ikke får gå på samme skole. Det betyr at de voksne må kjøre oss til og fra skolen hver dag, og kanskje også når vi skal treffes etter skoletid. Det er ikke bra for klimaet og miljøet, og det synes vi er veldig dumt.

Dere politikere sa at vi barna i Østbyen skulle få ny skole, eller at dere skulle pusse opp skolen vår. Det gledet vi oss kjempemasse til. Nå sier dere at dere skal rive skolen vår. Vi synes det er å lyve for oss – og dere som er voksne vet at det ikke er fint å lyve. Nå synes vi dere som bestemmer i Bodø skal høre på oss barna. Vi vil ha vår skole her. Vi vil ha Østbyen. Det er skatten vår!

Hilsen elevene på 3.trinn på Østbyen skole

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.