– Syns dokker det e rimelig at æ ska betal fettskatt når den eine ungen min e nesten dobbelt så gammel som mæ sjøl?

Skrevet av Sindre Kolberg
02.03.2018 13:09 - OPPDATERT 03.03.2018 23:03

Da Tom Karoliussen feilaktig fikk purregebyr fra NAV, tok han et durabelig oppgjør med etaten – på Facebook!

For en tid tilbake fikk Tom Karoliussen et brev fra NAV, hvor han ble bedt om å betale barnebidrag for sin voksne sønn og datter.

– De hadde ikke fått med at de er 22 og 27 år gamle, sier hovedpersonen selv. 

Dermed tydde Karoliussen, som han ofte gjør, til Facebook. Han forfattet en flammende tirade mot NAV, som i skrivende stund er likt nærmere hundre ganger.

I 2013 fikk han også mye oppmerksomhet for et flammende innlegg om NRK-lisensen. Det kan du lese her.

– Men det er jo satt veldig på spissen, da. Personlig synes jeg NAV gjør en bra jobb, men jeg har jo sett at flere er misfornøyde dem dem. Derfor tenkte jeg at det ville slå an, sier han.

LES OGSÅ:

Nå satser Tom på politisk karriere

Karoliussen mener dog at det er nødvendig å si i fra når man ikke er enige i en sak.

– Jeg tror mange bare jatter med på ting som blir tredd over ørene på dem. Men i en verden hvor mer og mer styres av datamaskiner og teknologi, så kan feil skje. Og da må man si i fra, slår han fast.

Saken endte heldigvis godt for alle involverte.

– Klagen førte frem! NAV innså at de hadde gjort en feil, og alt ble fiksa.

– Sa du i fra like kraftig som på Facebook?

– Hehe, nei! Det gikk i langt roligere former, sier han og gliser.

Her er hele tiraden til Karoliussen:

Det va nu EN gang det nyttet å si i fra;

"Vi viser til henvendelsen din, datert 12.02.18; Purregebyrene av januar og februar er du blitt ilagt på feil grunnlag og vil derfor bli slettet." Æ skrev følgende til NAV Innkreving den 12.02.18; "

Æ har fått et krav på ubetalt barnebidrag, eller fettskatt som vi kalla det, fra dokker, med renter. Æ foreslår at dokker sjekka statusen på ungan mine og korr gammel dem e, FØR dokker send ut krav i fylla. Syns dokker det e rimelig at æ ska betal fettskatt når den eine ungen min e nesten dobbelt så gammel som mæ sjøl? Nu må dokker fan steike mæ slutt å sniff Snøskuter-bensin der oppe i Bjørnevatn. Dokker har førr helsike plaga mæ i over 20 år nu og vess det fan ikke bli slutt nu, så ska æ kom nordover og snepp-gjell dokker heile førrbanna gjengen.

Æ skjønna jo at det e kaldt der oppe, men bægge hjerne-cellan som dokker har på deling der oppe, kan jo ikke ha frøse i hop samtidig? Fødselsnummer på unga klar dokker fan ikke å les, men når dokker ska kræv inn penga så les dokker beire enn han Per Aabel på julaften og har tall-kunnskapa som får "Rain Man" tell å bli en Speider-gutt. Det e mulig at dokker går rundt å trur at alle i Bodø sett me haue oppi en Lim-pose og ikke får med sæ ka som skjer? I så fall tar dokker kraftig feil. Et godt råd; Fjern kravet ellers får dokker advokaten min på nakken og han e ikke bellig!"

Så folkens; Det nøtta å klag vess du tar det opp på en ordentlig måte. Heia Glimt!!!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.