Illustrasjonsfoto.

Toget på Saltfjellet fraktet vekk - åpnes for trafikk

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
26.01.2020 21:44 - OPPDATERT 27.01.2020 08:02

Fastkjørt godstog hentet ned .

Bergingsaksjonen av et godstog som står fast på Saltfjellet er i gang, melder Bane Nor.  Godstoget kjørte seg fast i en snøfonn mellom Bolna og Lønsdal søndag morgen. Beilacken, en stor snøfreser, har ryddet sporet, og godstoget trekkes i flere deler ned til Bolna for å unngå avsporing. På grunn av værforholdene må Beilacken kjøre over Saltfjellet igjen før togene kan kjøre som vanlig.

Oppdatert klokken 14.30: Det pågår fortsatt opprydning etter godstoget som kjørte seg fast. Vy står klar med busser som kan frakte passasjerene over fjellet når E6 åpner. E6 på Saltfjellet er fortsatt stengt på grunn av uvær. Ny vurdering klokken 17. 

Oppdatert klokken 21.00: Alle vognene og lokomotivet i godstoget som kjørte seg fast i en snøfonn på Saltfjellet, er nå løsnet og dratt ned til Bolna. Etter at en Beilhack (stor snøfreser) har kjørt fra Bolna kl 21:00 og til Rognan, blir banestrekningen åpnet for vanlig togtrafikk, melder Bane Nor.

Les mer om:

Bane nor vy
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.