Det står 3-2 på Aspmyra.

Glimt med enorm seier - Bjørnbak syndebukk i returen

Skrevet av Vebjørn Røed, Sondre Skjelvik
14.04.2019 20:23 - OPPDATERT 15.04.2019 00:18

Men det holdt på å gå rett vest på tampen. Vi fulgte oppgjøret mens det pågikk.

Det er slutt på Aspmyra, og Glimt tar med seg alle tre poengene! Hjemmelaget dominerte fullstendig 80 minutter av kampen, og de helgule hadde mange muligheter til å øke ledelsen. I det 81. minutt, scoret Molde på straffe, før bortelaget reduserer nok en gang like etterpå. Det ble noen nervepirrende minutter på slutten, men flere mål ble det ikke. Glimt tar en fullt fortjent seier 3-2.

Slutt

90. minutt: Jens Petter Hauge skyter like utenfor!

90. minutt: Glimt kontrer, men Zinckernagel mister ballen.

90. minutt: Ricardo bruker svært god tid på å slå ut ballen. Tiden renner ut her.

90. minutt: Det legges til hele fem minutter på Aspmyra.

89. minutt: Philip Zinckernagel legges i bakken, og Glimt får et etterlengtet stopp i spillet.

88. minutt: Molde presser på nå! Glimt har nok med å holde unna her.

86. minutt: MÅL! Bortelaget scorer to på rappen! Keeper Ricardo kløner det til, og Ohi Omoijuanfo setter balle nok en gang i buret. 3-2.

83. minutt: MÅL! Molde reduserer. Spissen tar straffen selv, og dundrer ballen i mål. 3-1.

[annonse]
82. minutt: Straffe til Molde! Ohi Omoijuanfo felles av keeper, og dommeren peker på straffemerket. Publikum er ikke enige, men den ser grei ut.

79. minutt: i tverrliggeren fra Glimt! Hjemmelaget kontrer nok en gang, og Evjen slår til Bjørkan. Backen legger igjen til Moberg. Osingen tar et touch før han dundrer ballen i tverrliggeren.

78. minutt: I stolpen fra Glimt! Hjemmelaget fosser framover, og Philip Zinckernagel har mulighet til å slå Evjen gjennom. Dansken tar heller saken i egne hender, og fyrer av fra 20 meter. Ballen suser i stolpen og ut. Nære 4-0!

76. minutt: Molde går rett i angrep. Bortelaget får flere store skuddsjanser på rad, men dårlige prestasjoner gjør at det fortsatt står 3-0!

71. minutt: MÅL! Mulig selvmål av Martin Bjørnbak! Reitan slår inn fra høyre. Ballen ser ut til å gå inn til keeper, men dårlig kommunikasjon og en god jobb av Herrem gjør at Bjørnbak stusser ballen over keeper, og i mål. 3-0 på Apmyra mot Molde!

69. minutt: Molde får corner. Hjørnesparket er godt slått, men et dårlig touch ødelegger en skuddsjanse fra 14 meter!

68. minutt: Reitan ligger nede. Medisinsk apparat kommer inn på banen.

67. minutt: Så kommer Ohi Omoijuanfo til skudd fra kanten av 16-meteren. Skuddet er godt, men ballen går like over mål.

65. minutt: Hestad legger inn fra høyre. Ballen er godt slått, men heldigvis for hjemmelaget er Vegard Bergan tilstede, og klarerer.

62. minutt: Hjemmelaget gjør sitt første bytte. Ut går Amor Layuoni, inn kommer Philip Zinckernagel

62. minutt: Molde nærmer seg nå. Glimt faller dypere og dypere.

60. minutt: Bortelaget holder ballen i laget, og Aursnes slår til Akrem. Midtbanespilleren skyter, men Ricardo holder.

58.minutt: Molde presser Glimt høyt, men hjemmelaget står tett og forsvarer seg godt. 

55. minutt: Molde gjør sitt første bytte for dagen, ut går nummer 9 Mattias Moström og inn kommer nummer 14 Erling Knudtzon. 

53. minutt: Glimt kontrer, og Herrem skaffer en corner. Ender i ingenting.

51. minutt: Mattias Moström fyrer av fra 20 meter, og det er nære! Ballen går en halv meter utenfor mål.

50. minutt: Så kommer Molde med flere mann. Ballen slås inn, men laget fra Rosenes by avblåses for offside.

48. minutt: Corner fra høyre. Layuoni slår ballen på bakerste, der står Moberg som header ballen like utenfor. Glimt starter der de sluttet før pause! 

47. minutt: Innlegg fra venstre, ballen ender hos Moberg som skyter via en motspiller og ut til corner. 


Det er pause på Aspmyra, og Glimt går i garderoben på stillingen 2-0! Glimt har dominert hele omgangen, og de helgule kunne fort ledet med flere mål. Molde har på sin side ikke levd opp til favorittstempelet. Vi er straks tilbake med 2. omgang.

Pause

[annonse]
45. minutt: Molde litt mer med nå. Martin Ellingsen kommer til skudd, men Ricardo har kontroll.

44. minutt: Det nærmer seg pause, og Glimt ser ut til å gå i garderoben med et strålende utgangspunkt før 2. omgang.

42. minutt: Ruben Gabrielsen river i Moberg , og får et fortjent gult kort.

40. minutt: Molde presser høyt og kommer til flere halvsjanser. Glimt klarerer. 

36. minutt: 
MÅL! Vegard Bergan header inn 2-0! Layuoni slår et lavt frispark inn foran mål, etter litt klabb og babb setter Vegard Bergan ballen i mål! For en start på Asmpyra!

33. minutt: Glimt kommer til skudd. Keeper Andreas Linde slår ut, men der er Saltnes. Midtbanespilleren skyter like utenfor. Nå lever Molde farlig!

31. minutt: Nesten selvmål av Molde! Layuoni avanserer langs kanten, før han slår inn. Ballen er dårlig slått, men Molde holder på å sleive ballen inn i eget mål! Heldigvis for bortelaget går ballen til corner.

27. minutt: Dramatikk på Aspmyra! Kristoffer Haugen dytter Erlend Dahl Reitan regelrett ned. Hele Aspmyra tenner på alle plugger, men både Haugen og Reitan får gult kort.

25. minutt: Nå er de helgule farlige! Martin Bjørnbak kløner det til, og Herrem snapper ballen. Spissen forsøker å spille Layuoni gjennom, men der er Kristoffer Haraldseid og avverger.

23. minutt: Glimt med nok en svær sjanse! Hjemmelaget kombinerer nydelig, og Moberg slår ut til Evjen. Han legger inn, men Molde får klarert i siste liten.

21. minutt: MÅL! Saltnes header ballen rett i mål! Corneren fra Layuoni er perfekt slått. Ulrik Saltnes stiger til værs, og header inn kampens første scoring. Det står 1-0 på Aspmyra!

20. minutt: Moberg fyrer av fra 20 meter. Keeper Andreas Linde slår ut til nok en corner.

14. minutt: Molde prøver å tre seg gjennom Glimts forsvar, men blir blåst for offside.

For en start vi har fått på kampen. Begge lag har hatt store sjanser innledningsvis.

10. minutt: Så er Molde nære! Molde kontrer, og Akrem slår til Mattias Moström. Svensken smeller til fra 20 meter, og Ricardo varter opp med en redning av beste klasse!

9. minutt: Nok et herlig skudd fra Konradsen! Keeper får den like over mål.

7. minutt: Moberg med tidenes sjanse, men spissen klarer ikke å få ballen i mål! Corneren går gjennom feltet, og ballen ender til slutt hos Moberg. På åpen kasse prøver spissen å bryste ballen inn, men den går like utenfor. Der skal det stå 1-0!

6. minutt: Hjemmelaget med stor sjanse! Glimt kombinerer fint på kant, og Morten Konradsen fyrer av. Keeper Andreas Linde slår ut til corner.

3. minutt: Glimt klarer ikke å klarere skikkelig, og Molde kommer til flere halvsjanser. Det ender til slutt med avspark.

2. minutt: Molde avanserer på kanten til Glimt, og Mattias Moström slår inn. Glimt klarerer til corner. 

1. minutt: Vegard Moberg havner på etterskudd, og Molde får frispark på midtbanen.

1. minutt: Molde med avspark. Kampen er i gang!

Lagene entrer banen, og fyrverkeri skytes til værs. Kampen er straks i gang på Aspmyra!

Før kampen

2019 kunne ikke startet bedre for Bodø/Glimt. Etter at flere sentrale spillere forlot klubben foran årets sesong var det få som var optimistiske selv etter åtte av ni seiere i treningskampene.

Likevel ser det ut som trener Kjetil Knutsen og hans gutter har gjort det meste rett til nå. I første seriekamp mot Rosenborg viste Glimt at de blir å regne med denne sesongen. Trønderne ble feid av banen med 2-0 etter scoringer av Morten Konradsen og Amor Layuoni. 

Forrige helg møtte de helgule Mjøndalen på bortebane. En høydramatisk kamp hvor unggutten Håkon Evjen avgjorde det hele med et kanonskudd i krysset elleve minutter(!) på overtid. 4-5 ble sluttresultatet, noe som betyr at Glimt har tatt alle poengene til nå i år.

På motsatt banehalvdel stiller et moldelag som også har imponert så langt denne sesongen. To seire og én uavgjort er på ingen måte en dårlig start for møringene. Laget fra rosenes by har kun sluppet inn to mål tre kamper, noe de delvis kan takke tidligere Glimt-kaptein Martin Bjørnbak for. Stopperkjempen har spilt samtlige minutter så langt i Eliteserien. 

– Det blir en tøff kamp,  jeg spilte for Glimt i fjor. Det er et kontringssterkt lag på opptur. De har hatt evnen til å bikke kamper i sin favør så langt, det hadde de ikke i fjor, sier Bjørnbak om det å vende tilbake til Aspmyra til Moldes hjemmeside. 

Så får vi se om Glimt fortsetter sin seiersrekke, eller om Molde tar sin tredje strake tre-poenger. Kampen spilles på Aspmyra klokken 18:00, og følges DIREKTE av Bodø Nu.

Glimt stiller med følgende lag i kveld: 

Ricardo Friedrich; Erlend Dahl Reitan, Marius Lode, Vegard Bergan, Fredrik André Bjørkan; Vegard Leikvoll Moberg, Ulrik Saltnes, Morten Ågnes Konradsen; Håkon Evjen, Geir André Herrem, Amor Layouni

På benken sitter:

Nikita Haikin, Phillip Zinckernagel, Jens Petter Hauge, José Isidoro, Amadou Konate, Felix Horn Myhre, Oliver Sigurjónsson

Brede Moe er ikke med i troppen. Midtstopperen er ifølge Avisa Nordland ute med sykdom. Dermed får Vegard Bergan sin debut fra start. I tillegg sitter nylig ankommede Felix Horn Myhre på benken sammen med Amadou Konate, som ble hentet til klubben helt på tampen av overgangsvinudet som erstatter for Victor Boniface.