Berg satt inn 1-1 på Aspmyra. Foto:Per-Inge Johnsen

30 poeng på 10 kamper! Glimt er nådeløse, fantastiske og historiske!

Skrevet av Sondre Skjelvik, Lars-Christian Berg-Hanssen
26.07.2020 16:48 - OPPDATERT 26.07.2020 22:39

Vi fulgte Glimts tiende (!!!) seier direkte.

Der blåser dommeren av kampen og Glimt vinner 3-1 mot fjorårets seriemester!

En perfekt start fortsetter å være perfekt! 30 poeng på 10 kamper. Aldri før har et norsk fotball-lag startet bedre - og det blir neppe å skje på nytt med det første.

Blir det gull på de gule guttene i år? 

Her kan du lese vårt referat fra dagens fantastiske seier: 

90. min: Det legges til tre minutter. 

88. min: De siste minuttene har gått rolig for seg uten de store mulighetene. Glimt virker strålende fornøyd med seier, og Molde virker å ha anerkjent at de i dag møtte sin overmann! 

85. min: Lode får en vanskelig oppgave slengt i fanget når en høy ball kommer mot ham i motlys. Like bak ham lurer en Molde-spiss, men den rutinerte forsvarskjempen gjentar ikke tabben fra førsteomgang og forlenger ballen slik at Molde aldri kommer til noen mulighet. 

82. min: J-feltet har vel aldri vært så glade som de er nå. Kanskje ikke så rart. Det synges for full hals av hele gjengen. At det kun er 200 mennesker på tribunen er nesten ikke til å tro så mye lyd som Glimt-supporterne lager. 

78. min: Stor mulighet for Glimt. Zinckernagel kommer seg forbi på høyresiden og skjærer innover i 16-meteren. Legger hardt inn på første stolpe der Bjørkan kommer susende. Ballen virker mer å treffe ham enn at han treffer den, og den går utenfor til et utspark. 

76. min: Kasper Junker setter seg ned og tar seg til ankelen. Mannen med ni mål på samvittighet går ut av banen og inn kommer Boniface. 

73. min: Glimt fortsetter å kontrollere kampen fullstendig. Jens Petter Hauge drar blant annet nok en rabona opp av baklomma. 

[annonse]
70. min: MÅÅÅÅÅL!!!!!! For et mål av hjemmelaget! Junker sender Jens Petter Hauge igjennom som danser seg helt frem til han avslutter lekkert og det står 3-1 til Glimt! Klasse!! 

65. min: MÅÅÅÅÅL! Kasper Junker scorer! Det står 2-1 til hjemmelaget! Ulrik Saltnes med en helt rå målgivende til Junker som presist prikker ballen i mål fra omtrent ti meter. 

60. min: Dansken, som for to minutter siden kastet bort en stor mulighet, kommer nok engang til en brukbar sjanse. Setter fart inn i Moldes 16-meter og fyrer av et skudd som går milevis utenfor mål. Presisjonen må opp om dette skal bli seier. 

58. min: ENORM mulighet for Glimt! Jens Petter Hauge raser fremover og setter ballen til Zinckernagel. Han blir alt for ubesluttsom og ender opp med å miste ballen 8-9 meter fra mål. Jens Petter er på plass i det ballen ramler ned på 12 meter og fyrer av et skudd som blir blokkert. Der burde det stått 2-1! 

55. min: Glimt sentrer og sentrer midt på Moldes banehalvdel, men til slutt kommer det en feilpasning fra Berg som snappes opp og vi ser med en gang hvor Molde vil - fremover! Heldigvis klarer hjemmelaget å demme opp denne gangen. 

53. min: Nå er det veldig mye Molde her. Glimt virker å ha lagt igjen mye av gnisten fra første omgang i garderoben. 

52. min: Bjørnbakk og Eikrem gjør seg klare. Sistnevnte blåser ballen langt over mål! 

51. min: Gult kort. Lode pådrar seg et gult kort etter en takling ved 20 meter. Nå kan det bli farlig... 

49. min: Enorm sjanse for Molde! Plutselig er Knudtzon igjennom med Sampsted hengende som et slips bak. Heldigvis klarer sistnevnte å forstyrre han nok til at skuddet går to-tre meter over mål. Der kunne det fort blitt scoring til bortelaget! 

48. min: Molde kommer raskt fremover på Glimts venstrekant. Det blir slått et hurtig innlegg langs bakken på første stolpe, men Glimt får ballen ut til innkast. 

47. min: Rolig start på omgangen. 

45. min: Kampen er i gang igjen! 

46. min: Pause. Det står 1-1 i det spillerne går i garderoben. 

45. min: Det har ikke skjedd det helt store de siste minuttene, men det legges til et minutt. 

41. min: Eikrem snapper ballen etter en upresis pasning av Berg. Kommer til skudd fra 20 meter etter at hele Glimt-forsvaret rygger og rygger. Heldigvis har han på seg ryggsekken og ballen går langt over. 

40. min: Hauge kommer nok engang susende nedover venstrekanten og får lagt inn. Den går akkurat for høyt til at noen gule får ballen i mål. 

39. min: Kasper Junker vinner nesten ballen inne i 16.-meteren til Molde. Men de får akkurat sparket ballen ut til hjørnespark. Det blir ingen sjanse ut av corneren. 

34. min: Molde med en grei sjanse. Ohi Omoijuanfo får ballen på bakerste, men headingen blir upresis og går langt over mål. 

30. min: Jens Petter Hauge altså. Først gjør han en uheldig berøring. Men i neste minutt danser han seg forbi fire mann på rappen. Kommer seg lekende lett inn i boksen og sender ballen til Saltnes som skyter fra 12 meter. Dessverre går ballen via en Molde-spiller og ut til hjørnespark. Fantastisk av Hauge. 

29. min: Hjertet litt i halsen et lite sekund da Molde spilte seg lekende lett gjennom Glimts forsvars, men heldigvis får de gule klarert. Ulrik Saltnes snapper opp ballen og sender den perfekt til Jens Petter Hauge på venstre kant. Uheldigvis har han uheldig touch og klarer ikke komme seg forbi Martin Bjørnbakk. 

[annonse]
25. min: MÅÅÅÅÅÅÅL!!!!! HEEEERREGUUUUUUD! Patrick Berg banker ballen i mål fra 30 meter!!!! For et skudd!! Det står 1-1 på Aspmyra! 

24. min: Gult kort til Martin Bjørnbakk. Junker snapper ballen fra den tidligere Glimt-stopperen og setter fart mot mål. Det vil ikke Martin ha noe av og han kakker ned dansken. Frispark fra 30 meter til hjemmelaget. 

20. min: Hjemmelaget fortsetter å jakte utligning. Zinckernagel får ballen på høyrekanten fra Kasper Junker. Drar seg raskt innover i banen og på 20 meter står en helt ledig Patrick Berg, men førstnevnte velger heller å skyte mot mål. Dårlig forsøk som blokkeres. Deretter følger dansken opp med å kakke ned en Molde-spiller og det blir frispark til bortelaget. 

16. min: Nok en grei mulighet for Glimt. Saltnes skyter fra 17 meter, men ballen går via en Molde-spiller og keeper har kontroll. Til tross for at Molde leder virker Glimt å ha troen på at det er muligheter for å snu dette. Presser kjempene fra rosenes by lavt i banen og jakter utligning. 

13. min: ENORM MULIGHET! Zinckernagel slår ballen inn til Kasper Junker som står helt alene på to meter. Men han setter ballen utenfor! Der skulle det stått 1-1. 

11. min: Hva skjer med Glimt? Knudtzon kommer enkelt igjennom og setter ballen like utenfor! Der kunne det fort blitt 0-2! 

8. min: MÅL! Lode forsøker å dra av seg to mann og slår en pasning som blir plukket opp av Eikrem. Han setter fart og setter den perfekt på bakerste til Ohi Omoijuanfo som setter ballen enkelt i mål. Rett og slett ikke bra nok av Marius Lode som må ta mye av skylden for den! 

7. min: Zinckernagel går knallhardt til i en duell dypt inne på Moldes halvdel, men det er helt rent. Vinner ballen ypperlig tilbake og sender den raskt tilbake til Saltnes. 

6. min: De første seks minuttene er det hjemmelaget som har styrt kampen. Betryggende å se at de går aggressivt ut mot fjorårets seriemester. 

4. min: Hjørnesparket slås av Zinckernagel, men det blir klarert av Molde. Glimt vinner raskt ballen tilbake og på nytt er det Hauge som får ballen på venstrekanten. Han slår en såkalt «rabona» inn i feltet, men nok engang får Molde klarert. Frekt av det unge talentet! 

3. min: Glimt presser Molde veldig lavt, og Saltnes, Junker og Hauge kombinerer inne i motstanderens 16.-meter. Men det hele renner ut i en corner til Glimt. 

2. min: Jens Petter Hauge er på vei i gjennom for Glimt, men blir taklet like før han skjærer innover mot 16.-meteren. Mener selv han blir snytt for et hjørnespark. 

1. min: Kampen blåses i gang! Måtte det beste gule laget vinne! 

Det er duket for toppoppgjør på Aspmyra Stadion når førsteplassen i årets Eliteserie tar imot andreplassen. Bodø/Glimt og Molde har skilt seg ut fra resten av fotball-Norge og står med henholdsvis ni og åtte seire på ni mulige så langt. Dermed er det absolutt mulig at dagens kamp kan ha en stor innvirkning på hvem som står igjen som vinnere av Eliteserien 2020 når alle kampene er gjennomført.

I den anledning har Kjetil Knutsen valg seg ut disse elleve fra start:

Joshua Smits - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge.

På benken sitter:

Nikita Haikin, Sammy Skytte, Sebastian Tounekti, Ole Amund Sveen, Victor Boniface, Marius Høibråten, Aleksander Foosnæs, Isak Helstad Amundsen og Adan Hussein.

Seier og tap

I fjor, slik som i år, var det nettopp Molde og Bodø/Glimt som skilte seg ut som de to beste lagene i Eliteserien. Ved samme oppgjør i fjor ledet Glimt hele 3-0 før blåtrøyene gjorde det spennende og reduserte to ganger. Den gang var det Ulrik Saltnes, Vegard Bergan, og et selvmål fra tidligere Glimt-kaptein Martin Bjørnbak som hjalp Glimt til seier. I fjorårets aller siste kamp var det derimot Molde som stakk av med seieren 4-2 i det som skulle bli kroningen av både første og andreplassen i Eliteserien.

Som nevnt tidligere er det Molde og Bodø/Glimt som har imponert mest så langt i år, og det har blitt både skrevet og snakket mye om hvordan de to tittelkandidatene veies opp mot hverandre, og ikke minst hvordan Glimts offensive arsenal skal stoppes. Så gjenstår det å se i kveld hvilke strategier både Knutsen og Molde-trener Erling Moe velger for å skulle være laget som står igjen med tre særdeles viktige poeng.