Tor-Magne "Biggen" Ingebrigtsen tar fatt på sin 49. sesong som keeper. Foto: Monica Johansen.

6. DIVISJON LIVE: Møt keeperen på 55 år som nekter å gi seg!

Skrevet av Sindre Kolberg
17.04.2018 09:46 - OPPDATERT 17.04.2018 10:49

Tirsdag kveld kan du se Tor-Magne "Biggen" Ingebrigtsen ta fatt på sin 49. sesong som keeper, når Storm Bodø møter Skjerstad. Bodø Nu sender kampen LIVE.

Til tross for sin høye alder, er superveteranen Tor Magne "Biggen" Ingebrigtsen fremdeles et fast innslag på fotballaget til Skjerstad IL.

GIR SEG ALDRI

– Det har jo hendt at man har tenkt på i gi seg, men det har aldri blitt noe av. Så fort jeg får på meg keeperdrakten og hanskene, så "går det en faen i meg", sier 55 år gamle Ingebrigtsen og ler.

Når 2019-sesongen sparkes i gang, blir det nummer femti med "Biggen" i buret siden han begynte å spille fotball som barn.

– Og den må jeg jo ha med meg. Ikke farsken om jeg gir meg nå, sier han.

Vil du se "Biggen" og resten av Skjerstad møte Storm Bodø? HER kan du bli Bodø Nu-abonnent for kun 99,- i måneden, og få tilgang til ALLE våre saker fra 6. divisjon!

Og selv om den fysiske formen nok har vært bedre, lever "Biggen" på rutinen sin.

– Man må legge om stilen litt når man blir eldre. Nå handler det mer om å plassere seg riktig fremfor å gjøre tigersprangene. 

– Men du merker vel at alderen tynger litt?

– Hodet sier at det er artig, men kroppen merker det jo. Heldigvis trenger ikke en målmann å trene på samme måte som en utespiller. Så jeg klarer meg egentlig fint!

GODT MILJØ

Han peker på gode lagkompiser og et godt miljø i klubben som grunner til at han har fortsatt så lenge.

– Vi har jo et voldsomt godt miljø i klubben. Det er gøy både å trene og spille kamper. Det er den aller viktigste drivkraften her, sier han.

– Men hvordan er det å ha et 6. divisjonslag på en så liten plass? Er det ikke vanskelig å få med folk?

– Majoriteten av spillerne holder jo til her i Skjerstad- og Misvær-området. Men selvsagt har vi også noen spillere som holder til inne i byen. Det må vi nesten for å få nok folk. Og av og til er folk på jobb og lignende, så det er ganger vi har måttet reist til f. eks Værøy med bare en innbytter.

Per nå er det heller ikke hundre prosent sikkert at Skjerstad stiller lag i årets 6. divisjon:

– Men det jobbes stadig med saken. Vi har det jo jævlig artig sammen, så vi må jo få det til på et vis, sier keeperen.

– Og du er med?

– Ja, selvfølgelig! Jeg er blitt så gammel at jeg må søkkes ned i vannet før jeg gir meg, sier han og ler.

HØYDEPUNKTER

Det har heller ikke manglet på gode minner opp igjennom årene for keeperveteranen. Dette husker han aller best:

1) – Det begynner å bli veldig lenge siden, men Scandia cup i 1974 var utrolig kult. Da var jeg puttespiller for Grand, og vi gikk hele veien til topps. Jeg husker vi slo Stjørdals-Blink 1-0 i finalen. Dermed kunne vi løpe rundt hele gamle Lerkendal stadion med en gigantisk og svintung krystall-pokal, forteller Biggen.

2) I 1987 ble tidenes kanskje mest absurde regel i norsk fotball, innført. Da skulle nemlig alle uavgjortkamper i seriespillet avgjøres på straffekonk. Det skulle vise seg å bli en ren lykke for Skjerstad.

– Jeg tror vi hadde åtte straffekonkurranser det året og vant syv av dem. Det gjorde at vi rykket opp fra 5. til 4. divisjon det året. Og det var vel litt på grunn av en god keeper, sier han og gliser.

3) Som et bevis på lang og tro tjeneste innen fotballen ble Tor-Magne i 2016 tildelt "Årets Innsatspris" under Salten Idrettsgalla.

– Det var virkelig stort. Et stolt øyeblikk som jeg er veldig glad for å ha fått oppleve, sier Biggen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.