Trænafestivalen satser også i år på norske artister i line-upen. Foto: Presse

Kari Bremnes, Daniel Kvammen, Virkelig og Erling Ramskjell er klare for Trænafestivalen

Skrevet av Rana No
07.03.2018 10:32 - OPPDATERT 07.03.2018 13:02

Det er ikke noe nytt at Trænafestivalens lineup domineres av norske artister. Slik blir det også i år.

En av Norges fremste låtskrivere og sangere Kari Bremnes kommer. Daniel Kvammen kommer. Det gjør også Virkelig og Erling Ramskjell.

–  Virkelig og Erling Ramskjell er ingen nye fjes for Havfolket på Trænafestivalen, men Virkelig har nå for alvor tatt steget ut til resten av landet og Erling har befestet seg som en av de dyktigste poetene Nord-Norge har oppfostra, så det skulle bare mangle at begge kommer til Træna i 2018 som blir året hvor norsk språk headliner festivalen! skriver Trænafestivalen i ei pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Erling Ramskjell bodde på Træna i åtte år. Foto: Martin Losvik

– Erling har siden 2008 sluppet en drøss med fullengdere- på både norsk, svensk og engelsk. Ikke bare har han høstet femmere i flere av landets største aviser og medier for egne plater, han har også bemerket seg som en del av bandet Likholmen, som høsten 2015 slapp det audiovisuelle albumet Lillelivet. Erlings siste soloplate «Endetidsbilda» fra i høst ble spilt inn i Stockholm sammen med folk fra blant andre Stefan Sundström/Thåström/Lars Winnerbäck/Weeping Willows og gode kjenninger fra Nord-Norge.

Tilbake til Træna

Siden sin spede ungdom i XRK Rockeklubb i Bodø har Virkelig vært på Trænafestivalen. De har spilt å både XRK-teltet og Trænabanken (da Syv Søstre) og er stadig å se intervjuet opp og ned og på langs i både Avisa Nordland, Bodø Nu og NRK Nordland.

– Endelig har de lagt resten av landet for sine føtter og er selvfølgelig tilbake på Trænafestivalen og noen små måneder etter festivalen får vi høre deres lenge ventede debutalbum. Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og etter å ha kranglet den inn i diverse strømmetjenester, hadde de plutselig gitt ut sin alle første låt. To uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

Velkjent headliner

Festivalen ser frem til å ta i mot Kari Bremnes til Træna.

– Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskrivere og sangere, og hun er en formidabel live-artist. Hennes evne til å nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og hun knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum. Høsten 2017 slapp hun nytt album og gjorde sin mest omfattende turné noensinne.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Arkiv

Bremnes har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter, skriver festivalen.

For alvor kjent i 2015

Daniel Kvammen debuterte i 2015, hvor det tre ganger Spellemann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» og hiten «Du fortenar ein som meg» plasserte Daniel Kvammen på det norske musikkartet.

– Med et hundretalls konserter i hele Norge, deriblant utsolgte klubbkonserter og kritikerroste opptredener på Øyafestivalen, Slottsfjell, by:Larm, Pstereo og en rekke andre festivaler, har Kvammen og hans fantastiske band opparbeidet seg et svært så solid rykte. Geilingen har vokst seg fra en litt introvert singer/songwriter til å bli en karismatisk, energisk og engasjerende popsanger, skriver festivalen videre.

– Med sitt nye låtmateriale nådde euforien nye høyder i 2017. Første smakebit på Kvammens siste album var singelen «Me dansar ikkje for moro skyld», som ble valgt ut til Ukas låt av NRK P3 og samtidig også listet på NRK P13, etterfulgt av «Gatelangs gjennom sorg og synd» og «Som om himmelen revna» med Lars Vaular, der begge var listet på både NRK P3 OG NRK P13 og som i februar i år vant Spellemann for årets video i 2017.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.