Foto: Eivind Skau

Trine Rein i sitt ess i Rønvik kirke

Trine Rein hadde med seg en knippe eminente musikere samt et lokalt kor som imponerte stort i Rønvik kirke torsdag kveld.


Noen vil kanskje si at november bør holdes julefritt, men for omreisende musikanter er julen en høytid på flere enn én måte, og kan nok for deres del gjerne ha vart helt til påske. Omsetningen til artister som Kurt Nilsen, Sissel Kyrkjebø, Jenny Jensen og Trine Rein som alle har julen som spesialitet får ei kraftig vindkule i spinnakeren.

Praktfullt

Reins stemme klinger fint i Rønvik kirke idet hun kommer nærmest leviterende opp mot alteret; like bak divaen følger kveldens gjesteartist Adrian Jørgensen fra Bindal - en «ekte nordlenning» ifølge Rein, noe som også stemmer etter at stortingsvedtaket om innlemmelse av Bindal i Trøndelag fylke fra 2017 ble omgjort.

Etter Reins «Når Klokkene Slår» får vi en praktfull versjon fra Jørgensen av den fine dog noe velbrukte «Nordnorsk Julesalme». En av de bedre fremføringene jeg har hørt av låta - Jørgensen imponerer med sin klare og sjarmerende røst.

Ekte saker

«Deilig Er Jorden» er ifølge Rein et must for at en julekonsert skal kunne kalles en julekonsert - hun om det - selv synes jeg melodien er middelmådig, men for de som liker salmen er det en fin versjon hun leverer.

En egenprodusert låt som neppe kommer til å gå inn blant juleklassikere serveres med et lekent instrumentalt bakteppe. Da er det også på sin plass å trekke frem musikerne Rein har med seg - en trommis som spiller både musikalsk og stramt rytmisk, smakfull gitar og en organisk som Rein poengterer spiller på et EKTE Hammond-orgel. Alle gjør de en formidabel jobb i kveld.

Rein kommer med noen tørre vitser av typen «så sto jeg der da og solgte trusene til mannen min» - publikum ler høflig med. Det var vel ingen som forventet noe stand-up show her heller.

Lokalt kor

Etter hvert får vi høre klassikeren «Silent Night» a.k.a. «Glade Jul». Dette er Trine Rein bygd for. En artig Hawaii-gitar lurer seg med i den storslåtte men likevel litt uhøytidelige versjonen. 

En time ut i konserten kommer det lokale koret «Korækte Damer» og backer opp sangduoen. Da gir Rein full hendel. Om du liker det sart og nedstemt er nok ikke dette for deg, men for oss som ikke sier nei takk til en versjon av «Amazing Grace» som selv Whitney Houston ville nikket anerkjennende til er det bare å la seg rive med.

TERNINGKAST: 5

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.