Trond Olsen kom med sterk kritikk av Glimt i TV2s fotballstudio i dag. Foto: Per-Inge Johnsen

Trond Olsen:
–⁠ Takket nei til en klubb på torsdag, og fikk beskjed om at jeg var ferdig i Glimt

Glimt-vingen svært åpenhjertig om situasjonen sin i TV2s FotballXtra.


Mens Bodø/Glimt har reist til Drammen på poengjakt, sitter en hel haug med spillere hjemme.

Martin Bjørnbak, Ulrik Saltnes, José Isidoro og José Ángel er alle ute av ulike årsaker. Det samme er Trond Olsen, selv om han verken er skadd eller suspendert.

34-åringen er nemlig veid og funnet for lett av Glimts trenerteam. Dermed benyttet han anledningen til å være gjest i TV2s FotballXtra. Der var han også særdeles åpenhjertig om situasjonen sin i klubben.

Tidligere har Bodø Nu skrevet at dette, etter alle solemerker er vingens siste sesong i Glimt. Nå går altså Olsen langt i å bekrefte dette.

– Jeg ville heller vært i kamptroppen mot Godset enn å sitte her. Men jeg ble avskilta av klubben på torsdagskvelden og fortalt at jeg neppe kommr til å være med i noen kamptropp utover høsten, sa Olsen. 

– Hvilken begrunnelse fikk du? spurte fotballekspert Jesper Mathisen.

– At de ønsker å bruke andre spillere og vil ha meg bort, svarte Olsen.

– Men du har ikke vært skada? Du har blitt plassert i en fryseboks og fått lokket lukka godt igjen?

– Ja, jeg føler det er sånn. Det er et hardt slag i trynet for meg. Men mye har skjedd i fotball og det er fortsatt mulig å kjempe seg inn på laget. Jeg må bare møte opp på trening og gjøre det jeg kan.

– Hvordan er det å få den beskjeden som Glimt-legende? Du er 34 år, men har vel fortsatt mye å gi? Beina funker vel fortsatt? spurte Mathisen.

– Ja, det gjør de.Jeg fikk beskjed før ferien om at jeg ikke ville få fornyet kontrakt, og det aksepterer og respekterer jeg fullt ut. Men når det kommer til å behandle folk fair, så synes jeg ikke Glimt gjør det. De avskilter meg heller enn at jeg kan få bevise at jeg er god nok til å spille fotball.

– For du er motivert til å spille fotball og vise deg fram for å finne en ny klubb?

– Selvfølgelig, jeg vil spille så mye som mulig og bidra mest mulig for klubben og meg selv.

Litt senere i sendingen fortalte Olsen enda litt mer om hvordan den siste uka hans hadde vært:

– Jeg følte jeg hadde trent godt etter Tromsø-kampen (hvor Olsen kom inn og bidro med to målgivende pasninger). Kjetil Knutsen hadde også skrytt av meg, og jeg følte jeg var nær en plass i troppen mot Godset.

– Men så skjedde det noe på torsdag. Jeg hadde fått et tilbud fra en klubb, men følte ikke at det var det rette for meg å gjøre. Derfor takket jeg nei den dagen. Det fikk Knutsen nyss i, og ringte meg for å be meg komme på Aspmyra i halv ti-tiden på kvelden.

– Hva skjedde så?

– Knutsen sa til meg at jeg virkelig burde vurdere tilbudet jeg hadde fått, og tenke på fremtiden min. Men da sa jeg at jeg ville bestemme selv.

– Men da svarte han at sjansen for å være i troppen utover høsten var lik null, og at jeg ikke hadde noen fremtid i Glimt.

– Hva tenkte du da?

– Jeg ble jo paff og tatt på senga. Men man må jo bare ta det for det det er. Jeg må bare vise at jeg har noe å bidra med.

Nevnte Mathisen fulgte opp med å kalle Glimts behandling av Olsen "latterlig":

– Jeg har vært ganske klar hele sesongen at jeg synes dette er fullstendig latterlig. Først og fremst fordi han har mye å bidra med på dette Glimt-laget. Trond har noen kvaliteter som ganske få andre i Eliteserien har. Han har en fantastisk venstrefot og en evne å kontre inn mål. Dette er kvaliteter som Glimt har trengt i mange år. At de plutselig ikke trenger det nå, synes jeg er veldig merkelig. Trond har bidratt utrolig mye til Glimt på veldig mange områder gjennom karrieren.

– De reiser til og med til Drammen med kun 17 mann. Trond burde helt klart vært den 18. og ikke sitte her sammen med oss.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.