Foto: Andreas Almli

Trond Olsen klar for øy-classico: – Oppgjøret er på høyde med Glimt - Tromsø

Når Værøy og Røst møtes for å spille øy-classico er det alltid mye prestisje å kjempe om. Årets utgave blir det første øyoppgjøret for en tidligere Bodø/Glimt helt.

– Det blir en interessant kamp, og Røst er store favoritter. Selv om de går inn med favorittstempelet skal vi gjøre alt vi kan for å gjøre noe med det i morgen, forteller Trond Olsen. 

Olsen har i løpet av sin karriere vært innom Aspmyra i to perioder. Først fra 2001 til 2008, og så fra 2014 til 2018. Han har 252 tellende kamper for de gulkledde, men mener selv han ikke er den viktigste delen av laget til Værøy. 

– Vi er et lag, og uten de ti andre som er på banen samtidig er vi ingenting. Det er ingen enkeltpersoner som er viktigere enn laget, forteller han. 

– Helt på høyde med Glimt - Tromsø

Lørdagens kamp blir Olsens første øy-classico, og han forteller at han gleder seg til å entre banen i lokaloppgjøret. 

– Dette lokaloppgjøret er helt på høyde med Glimt - Tromsø. Forventer mye pyro, liv og røre på tribunen i morgen, sier Olsen og fortsetter: 

– Det er fantastiske omgivelser å spille fotball i. Får håpe tåken gir slipp og at man får se den flotte øya fra sitt aller beste. Sånn som det er akkurat nå ser man ikke så mye annet enn husene og det som er ti meter over. 

Årets sesong så langt har endt med ett tap, en uavgjort og en seier. Olsen forteller at årets femtedivisjon skaper sine helt særegne utfordringer. 

– Det er det som er litt av vanskeligheten i denne divisjonen. Man kan godt være helt på høyde med lagene man møter, men så kan man få et lett mål mot som gjør at det fort blir litt styggere enn det egentlig hadde trengt å være. 

Røst går inn med favorittstempel

Videre forteller han at de allerede har møtt Røst en gang denne sesongen, i en treningskamp som ikke gikk helt etter planen. 

[annonse]
– Vi vet at Røst har en del gode spillere som vi må være obs på. Vi møtte de i en treningskamp i vår der vi fikk juling. Denne gangen vet vi hva de kommer med, og skal gjøre det vi kan for å prestere bedre enn den gang, forteller Olsen. 

Værøy er kjent for å skape stemning på både hjemme, og bortekamper. Og det kan man også forvente lørdag når lokaloppgjøret går av stabelen. 

– Det skal Værøyingene ha all mulig honnør for. Det møter så mye folk opp både på hjemme, og bortekamper. De er stolte av laget sitt, og støtter opp med oppmøte og engasjement. Det syns jeg er helt fantastisk, forteller Glimt-legenden. 

Helt til slutt har Olsen en oppfordring til alle på øya. 

– Det er bare å møte opp på kamp. Ta med bråk og god stemning på tribunen så blir dette gøy. 

Kampstart er lørdag 21. mai klokken 15.00. Bodø Nu sender direkte fra klokken 14.30. Skaff deg tilgang til kampen i god tid før avspark.

Se øy-classico direkte her

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.