Trond Olsen skapte rabalder - og ett av de mest minneverdige Glimt-øyeblikkene i 2018. Foto: Per-Inge Johnsen

Trond Olsens raseri – og fire andre uforglemmelige Glimt-episoder fra 2018

MENING: Sportsleder Sindre Kolberg ser tilbake på en lang og minneverdig sesong.

At 2018 har vært en innholdsrik sesong for Bodø/Glimt, er det ingen som kan nekte for.

Sesongen vil nok dog bli husket for mer enn det som skjedde på banen. Faktisk skjedde det vel så mye utenfor som nok vil bli husket i ettertid. Under har jeg skrevet opp de fem tingene som står sterkest igjen for mitt eget vedkommende.

1) Da en traktor på steroider fikk hele Norge til å juble

Serieåpning. Hele Bodø er i ekstase etter en ellevill 2017-sesong i OBOS-ligaen. Motstander er Lillestrøm hjemme på Aspmyra. Opseth scorer to, Brede Moe ett. Glimt vinner 3-1.

Banens beste: Traktorsjåfør Lars Børre Vangen.

For da kampen avbrytes midt i første omgang grunnet stort snøfall, må brøytemannskapene i aksjon. Første traktor får ikke til stort, og gjør at et andre kjøretøy må påkalles. I det sitter sjåfør Lars Børre Vangen med hendene på rattet og gasspedalen i bånn.

Aspmyra ryddes i en slik fart at Vangen gjør seg selv til kjendis på null tid. Etter kampen vil flere medier ha en bit av maskinføreren, som til daglig jobber i kommunen. Til dem sier han, blant annet:

– Turbo var jo russenavnet mitt på videregående. Helt siden jeg begynte å kjøre har jeg likt å kjøre fort, og så lenge det er forsvarlig synes jeg bare det er gøy!

Lars Børre Vangen ble en ekte Bodø/Glimt-legende med sin intensive brøyting av Aspmyra i mars. Foto: Arkiv

2) Håkon Evjens store revansje

Motstand bygger karakter, heter det.

Likevel spørs det nok om Håkon Evjen skulle ønsket at han var et helt annet sted da han i sin eliteseriedebut på Aspmyra kom inn på stillingen 2-1 til Glimt, og lagde et klønete straffespark.

Kampen endte 2-2, og 18-åringen var langt nede etterpå.

Så, 21 dager senere, hjemme mot sensasjonslaget Ranheim, får Evjen overraskende tillit fra start som høyrekant. En sjanse han griper med begge hendene.

Etter en god førsteomgang leder Glimt 1-0. Rett etter pause får narvikgutten ferten av mål. Han mottar ballen fra Ulrik Saltnes, drar seg innover i banen og smeller den knallhardt ned i hjørnet bak en sjanseløs Even Barli. Feiringen etterpå vitner om en glad - og lettet - unggutt.

– Det som skjedde mot Godset var helt jævlig. Men jeg har klart å legge det bak meg og ser fremover nå, sa Evjen til Bodø Nu etter kampslutt.

– Var det ekstra deilig å slå tilbake etter den situasjonen?

– Ja. Du kan gjerne kalle det en personlig revansje. Jeg ville vise at jeg kunne hamle opp med de største gutta og føler jeg greide det i dag. Det var veldig gøy!

Håkon Evjen storspilte mot Ranheim og scoret sitt første mål i Eliteserien. Foto: Per-Inge Johnsen

3) "Det va frispark, men det drit eg i!"

Martin Bjørnbak har tidvis vært en gave til skrivende journalister etter kampslutt i 2018. Slakt av eget lags prestasjoner og irritasjon over billige baklengsmål og tapte poeng har gjort bjerkaværingen til en populær mann i mixed zone denne sesongen.

Aller best var han nok dog etter å ha tatt judogrep på Lasse Nilsen, ryddet TIL-spilleren unna vei og satt inn den avgjørende 2-1-scoringen på Alfheim. Alt uten å få særlig oppmerksomhet fra dommer Døvle.

Etter kampen fikk Bjørnbak spørsmål om scoringen av Eurosport. Svaret hans, "det va frispark, men det drit eg i", blir stående som merkelappen på et av sesongens deiligste og viktigste Glimt-mål. Særlig med tanke på hvor ufordragelig Tromsø-spillerne opptrådte under 16. mai-kampen på Aspmyra tidligere i sesongen.

En kamp som forøvrig gjorde at Rune Nilsen for alltid vil hate Morten Gamst Pedersen.

Martin Bjørnbak har vært Glimts kanskje beste spiller i 2018. Etter å ha avgjort bortekampen mot Tromsø hadde han også snakketøyet i orden. Foto: Per-Inge Johnsen

4) Opseths senking av Molde

En av Glimts viktigste seiere i 2018. Og definitivt den mest overraskende. Topplaget Molde var store favoritter før lagenes møte på Aker Stadion, og få hadde levnet gultrøyene håp om poeng på "Røkkeløkka".

I stedet leverte Glimt en disiplinert og taktisk utsøkt bortekamp. I hvert fall nesten. Blåtrøyene skapte nemlig ikke all verden før Eirik Hestad utnyttet svakt forsvarsspill av Isidoro og satte inn 1-0 til hjemmelaget rett før pause.

I andre omgang var det imidlertid klart for effektiv angrepsfotball signert Glimt. Først smalt Phillip Zinckernagel inn Andreas Lindes retur på skuddet til Amor Layouni, før det på overtid var klart for Kristian Fardal Opseth. Et langt innkast ble stusset bakover på første stolpe fra Vegard Leikvoll Moberg, og inne i feltet kunne ingen gjøre noe med Glimts toppscorer.

[annonse]
2-1-målet avløste ikke bare en syv kamper lang rekke uten seier. Det sikret også Glimt tre poeng som til slutt viste seg å bli svært avgjørende i bunnstriden.

Det har tidvis vært en frustrerende 2018-sesong for Kristian Fardal Opseth, men borte mot Molde ble han Glimts store helt. Foto: Per-Inge Johnsen

5) Da Trond Olsen satte Bodø på hodet

Olsens sportslige bidrag til Glimts 2018-sesong var heller labert. Da kompenserte mannen fra Lyngen i stedet med å skape kaos utenfor banen i stedet.

For etter en sesongstart uten særlig med tillit fra Kjetil Knutsen ble det tidlig kjent at 2018 ville bli Olsens siste i gul drakt.

Måten han ble behandlet på av klubbledelsen gjorde veteranen så rasende at han valgte å gå til frontalangrep på Knutsen og Aasmund Bjørkan direkte på TV2s FotballXtra.

– Jeg ville heller vært i kamptroppen mot Godset enn å sitte her. Men jeg ble avskilta av klubben på torsdagskvelden og fortalt at jeg neppe kommer til å være med i noen tropp utover høsten, sa Olsen da.

Deretter fulgte et lurveleven Glimt ikke har sett maken til på år og dag. Klubbstyret så seg nødt til å gå ut med en pressemelding om bråket, samme dag som Bodø Nu-redaktør Markus André Jensen mente klubben ikke evnet å forholde seg til omverdenen.

Enden på visa ble at Olsen forlot Glimt og gikk til Sogndal i sommervinduet, uten at det har hindret han fra å si "takk for sist" i ettertid. Tidligere denne måneden var han nemlig lite imponert av måten Aasmund Bjørkan hyllet Thomas Jacobsen på Facebook.

Trond Olsen æresskjelte Glimt-ledelsen på direktesendt TV og skapte en av norsk fotballs store snakkiser i sommer. Det endte med overgang til Sogndal og et bittert farvel med Glimt. Foto: Per-Inge Johnsen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.