Trud Berg gir sin hyllest til Stig Fossum.

Da Bodø ble europeisk kulturhovedstad, jobbet en "unsung hero" i kulissene. Nå får han sin hyllest av Trud.

Skrevet av Trud Berg
23.12.2019 08:45 - OPPDATERT 23.12.2019 10:01

– Han er en veldig stor ressurs, og han hadde en helt avgjørende rolle for å få i land søknaden!

I spalten "Julegaven" har vi invitert et knippe bodøværinger til å gi en offentlig "gave" i form av skryt og ros til en som har fortjent det i 2019. Dagens verbale julegave gis av sjefen for Stormen bibliotek, Trud Berg.

 

Jeg vil gjerne gi min verbale julegave til Stig Fossum ved Nord Universitet.

Han er en veldig stor ressurs, og han hadde en helt avgjørende rolle for å få i land søknaden om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. De ulike kapitlene er skrevet av mange ulike bidragsytere, og som redaktør av sluttdokumentet var jeg helt avhengig av å ha Stig på laget. Han kunne lese helheten, finne ut hva som manglet, luke ut feil begrepsbruk, gi helt avgjørende innspill til retning på helheten i dokumentet og være den som gav det største bidraget i å meisle ut de overordnede strategiene som ligger til grunn for hele søknaden.

Søknaden var et enormt lagarbeid, med veldig mange involverte, men uten Stigs klare blikk og overordnede tilnærming til hva vi holdt på med, ville vi antakeligvis ikke kommet oss gjennom nåløyet med å få utnevnelsen.

Så i et lag av veldig mange som gjorde enormt mye arbeid for at vi skulle lykkes, tar jeg sjansen på å løfte frem en særskilt persons bidrag.   

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.