Politiet pågriper en person under en av aksjonene i dag. Ifølge operasjonssentralen skal tre personer være pågrepet - alle elever ved Bodø videregående. Foto: Preben Hunstad

Her pågripes en elev etter trusler om skoleskyting

Av Tore Isaksen Seeberg
09.11.2017 14:50 - OPPDATERT 22.01.2018 19:11

Vi følger utviklingen i saken.

Her oppdaterer vi med siste nytt:

15.59: Ifølge politiets operasjonssentral var den siste aksjonen, der én person ble pågrepet, ikke knyttet til truslene mot Bodø videregående skole. Det skal ha dreid seg om en person som hadde en våpenlignende gjenstand.

15.34: Politiet i Bodø bekrefter at tre personer er pågrepet etter flere aksjoner i Bodø.

– Politiet fikk klokken 12.30 melding om at det var kommet trussel om skyting i tilknytning til Bodø videregående. Skytingen skulle finne sted på fredag. Politiet tar slike trusler på alvor og har satt inn store ressurser for å oppklare saken, sier stabssjef Bent-Are Eilertsen i en pressemelding.

I løpet av kort tid har politiet aksjonert på tre ulike steder i Bodø. Tre menn er pågrepet i tilknytning til saken. De tre pågrepne er alle elever ved Bodø videregående skole.

– Politiet har gjort beslag som underbygger trusselen, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å si noe mer om hvilket beslag det dreier seg om, sier Eilertsen.

Saken vil bli etterforsket videre, de tre pågrepne vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen.

Politiet har etablert dialog med skoleledelsen og barnevernet.

15.26: Politiet bekrefter overfor Bodø Nu at det pågår en ny aksjon et sted i Bodø. Fra før vet vi at minst to personer er pågrepet etter at politiet mottok en trussel om skoleskyting rettet mot Bodø videregående skole.

15.18: Våre reportere på ett av stedene det er blitt aksjonert mot, forteller at minst én person ble pågrepet der. I aksjonen deltok mellom 10 og 20 bevæpnede politifolk. Kort tid etter aksjonen forlot politistyrkene stedet og satte kursen mot enda en adresse. 

Saken fortsetter under bildet.

Politiet gjennomførte flere aksjoner mot en rekke adresser i Bodø. Ifølge politiet er tre personer pågrepet i saken. Foto: Preben Hunstad

DETTE VET VI FRA FØR OM SAKEN:

12.30 mottok politet i Bodø en trussel om skoleskyting mot Bodø videregående.

Stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt sier til Bodø Nu at skytingen ifølge trusselen skal gjennomføres i morgen.

Minst to personer er foreløpig pågrepet etter at politet har aksjonert på flere privatadresser.

– Vi har aksjonert på den meldingen. Noen minutter senere aksjonerte vi på en privatadresse hvor én person ble pågrepet. Senere har vi aksjonert på en ny adresse og pågrepet en ny person, sier han.

– Hvor store styrker har dere rykket ut med?

– Vi har de disponible styrkene vi har, mer ønsker vi ikke å si. Vi tar alle trusler som går på skoleskyting veldig alvorlig. Det medførte at vi aksjonerte øyeblikkelig.

– Hvor troverdig vurderer dere at denne trusselen er?

– Vi har noen opplysninger som underbygger truslene som er kommet inn og har valgt å reagerer med en gang. Noe mer konkret rundt gjerningsmennene kan jeg ikke gå inn på.

Eilertsen kan ikke utelukke at flere pågripes. 

– Vi har hatt en løpende dialog med skolen hele veien. 

Våre reportere på et av stedene der det er blitt aksjonert, forteller at politiet pågrep én person i en massiv væpnet operasjon med mellom 10 og 20 bevæpnede politifolk involvert.

Deretter forlot politistyrkene stedet i full fart, antageligvis på vei til en annen adresse.

Rektor ved Bodø videregående skole, Nina Røvik, sier til Bodø Nu at hun ikke kan uttale seg om situasjonen.

– Skolen stenges ikke, er alt hun kan si på det nåværende tidspunkt.

Hun henviser til operasjonssentralen for ytterligere kommentarer.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.