TV 2: Drapssiktet dukket opp forslått i retten


En bodømann ble søndag funnet død i Stjørdal i Trøndelag. En person er pågrepet og siktet for drap. 

Ifølge TV 2 møtte siktede i retten tirsdag, med tydelige skader i ansiktet. Han ble varetektsfengslet i fire uker.

Siktede samtykket til varetektsfengslingen, men har ikke selv tatt stilling til skyldspørsmålet. 

– Selv om han aksepterer fire ukers varetektsfengsling, ligger det ingen skylderkjennelse i dag. Det er forhold i saken her som gjør det helt riktig å ikke erkjenne straffskyld, sa forsvarer Tore Angen til NTB. 

Trøndelag tingrett mener på grunnlag av sakens dokumenter, og siktedes egne
politiforklaringer:

– Finner retten at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har utvist den nødvendige subjektive skyld, skriver tingretten i sin kjennelse. 

Mandag skal siktede ha vært i avhør hos politiet i om lag ti timer. Siktedes forsvarer, Tore Angen, sier videre til TV 2 at det ikke foreligger opplysninger som tilsier at siktede hadde disse skadene før hendelsen.

– Å finne ut nøyaktig hva som har skjedd, og ikke skjedd, er en del av etterforskningen, sa Angen til TV 2.

Dokumentene i saken er klausulerte, og siktede ønsket ikke å forklare seg under fengslingsmøtet, men viste til sin tidligere avgitte politiforklaring da tingrettsdommeren spurte om han ønsket å forklare seg. 

Avdøde og siktede skal ifølge politiet ha møttes på en sportspub i Stjørdal sentrum lørdag kveld. Politiet fant den avdøde mannen i siktedes leilighet søndag kveld, etter at en bekjent av siktede varslet nødetatene.

Ifølge TV 2s opplysninger er han ikke straffedømt tidligere.

Trøndelag tingrett mener det foreligger «nærliggende fare» for at siktede vil forspille bevis i saken: – Dersom som siktede løslates, vil siktede ha en reell mulighet til å forspille bevis i saken.

Videre mener tingretten at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede vil benytte seg av muligheten.

– Det vises her til sakens svært alvorlige karakter, hvor siktede risikerer lang fengselsstraff dersom han domfelles, og han vil ha stor egeninteresse av å forspille bevis. Ved løslatelse vil han kunne påvirke vitner og forspille tekniske bevis.

Med samme begrunnelse mente påtalemyndigheten at det var nødvendig med to uker brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon.

– Dersom han ikke ilegges fullstendig isolasjon vil siktede kunne få informasjon om saken via andre innsatte og han vil kunne formidle beskjeder til vitner eller andre, skriver tingretten i sin kjennelse.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

domstol krim