Glimt-supporter hevder Roma-supporterne kastet stein og glassflasker på dem. Roma-supporterne her avbildet med en plakat med teksten «GoDø Bodø». AP Photo/Alessandra Tarantino

Twitter hagler etter dramaet i Roma: – Uheldigvis har vi ikke snøballer i Roma

Etter gårdagens overlegne tap i returoppgjøret i kvartfinalen mot Roma, deler en Glimt-supporter at de ble kastet på med harde gjenstander av Roma-fansen.

– Dette er Roma. Steiner og glassflasker kastet på Glimt-supportere. Flere truffet. Kvinne truffet i hodet. Begynte å blø. Flere titalls forlot stadion. Vakter har sagt at «slik er fotballen», skriver en Glimt-fan på Twitter, sammen med et bilde av en flaske, en lighter og en stein.

Saken fortsetter under tweeten. 

Helt siden det italienske laget sist besøkte Aspmyra, har det vært stor spenning i lufta. Flere har advart Glimt-fansen om å «være forsiktig» på reise til den evige stad. 

Spesielt etter bråket som skjedde i spillertunnelen mellom Romas keepertrener, Nuno Santos og Glimt-trener Kjetil Knutsen. 

I tillegg var det minst to dokumenterte videoer om snøballkasting. En mot Roma-trener José Mourinho, etter en pressekonferanse utenfor Aspmyra. Og en mot Roma-stjernen Tammy Abraham.

– Velkommen til Europa

Nå hagler det på Twitter etter bildet om stein- og glasskasting. 

– Kanskje dere skulle tenkt dere «litt» om før dere kastet ting på den mørkeste mannen på Roma på Aspmyra? Dette la dere opp til selv. Det er som på Andeby stadion, da vi gjorde dette mot Gåseby. Vi fikk igjen, skriver én som går under aliaset Kornelius Kvakk. 

– Velkommen til Europa. Har opplevd verre enn det der i Italia og andre steder. Vaktene har rett. Det er bare sånn det er. Vel hjem, skriver en annen.

[annonse]
– Ja slik er fotballen. En gjeng med apekatter som ser på noen primadonner som filmer og faker dagen lang, kan ikke fordra fotball eller fotball 'kulturen' - men synd Bodø Glimt gikk ut sånn. Sånn ER fotball, ja, skriver en tredje. 

Snøball versus stein/glass

Også Roma-fansen har involvert seg i diskusjonen, hvor flere støtter handlingen og mener at den såkalte glassflasken, egentlig er en plastflaske. 

– Sikkert, en glassflaske sterk nok til å komme fra en annen sektor uten å gå i stykker, veldig plausibelt, skriver en Roma-fans og legger til:

– Dessuten er flasken du viser plast, absolutt ikke glass.

– Men det er plastflaske som bibbitaroen gir deg, hahaha. Dumming, gå tilbake for å fange laks.

Som flere andre sier seg enige i.

Andre trekker også frem snøball-hendelsene i Bodø:

– Uheldigvis har vi ikke snøballer i Roma, skriver en, hvor en annen legger til:

– Ingen snøball i Roma, din uheldige fisker. 

– Slutt å gråte som f***ing babyer. Nå dra hjem, og gå tilbake til å fiske «bastards»

– Jævla isbjørner gå tilbake til den dritten, legger en annen Roma-supporter til. 

Hvor mange, involvert i diskusjonen, sier seg enig med de siste fire utsagnene over. 

– Skammelig oppførsel

En Roma-supporter støtter derimot ikke hendelsene.

– Nøyaktig. Den flasken er laget av plast. Faktum er fortsatt at den som kaster ting er en dust.

En nordmann skriver:

– Sånn som både supportere og trenerapparatet til Roma har oppført seg i disse to kampene, så burde de ha blitt fratatt seieren, dette er skammelig oppførsel.

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.