Twitter koker etter lanseringen av Glimts nye drakt: – Dummeste jeg har sett

Den nye drakten er en hyllest til lyset, og en advarsel om at det kan bli for mye, melder klubben på sine hjemmesider.

Bodø/Glimt annonserte torsdag årets nye tredjedrakt. Den nye drakten skal være en hyllest til lyset, det sier laget på nettsiden sin:

«I 2022 spiller vi en drakt kraftig inspirert av plassen vi er fra. Et av de sterkeste symbolene på Nord-Norge er lyset. Om sommeren bader vi i midnattsolen, mens den bekmørke vinterhimmelen lyses opp av et fargesprakende og dansende nordlys», skriver Bodø/Glimt på sine sider.

Den nye drakten er sort, med motiv fra Nordlyset. Glimt trekker designet til det de mener er et stort problem, at vi holder på å miste natten.

Saken fortsetter etter bildet.

Her er den nye tredjedrakten til Bodø/Glimt. Foto: Bodø/Glimt

«At det er mørkt om natten og vinteren er helt naturlig. Det er sånn det skal være, men det kan være både ubehagelig, skremmende og deprimerende for oss mennesker. Derfor lyser vi opp hverdagen vår med kunstig lys.»

I etterkant av offentliggjøringen har folk tatt til Twitter for å ytre sine meninger om den nye drakten til Glimt.

«Dummeste jeg har sett. Må da være flaut og herme etter storebror»

Og:

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
«Når man ønsker sterkt å bli assosiert med Nord-Norges stolthet at man må kopiere drakten. Til neste år skifter dere vel drakter til rødt og hvitt», lyder noen av kommentarene.

Årsaken til dette er at i desember i fjor lanserte Tromsø IL sin tredjedrakt, som også hadde inspirasjon av nordlyset.

Det virker som at Glimt på sin side var fullstendig klar over dette, da de i forkant av lanseringen publiserte en video på sin Twitter-konto, med tittelen: Stemninga på kontoret da Tromsø lanserte nordlysdrakter i desember i fjor. 

Nedenfor kan du se Bodø/Glimts egen video om den nye drakten:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.