E6 Sørelva er foreløpig åpen for trafikk, men kan bli stengt på kort varsel.
Uværet har nådd Salten:

Vindkast på opp mot 40 - Saltstraumbrua og flere fjelloverganger stengt

Tidligere lørdag ble folk bedt om å dra hjem fra juleferie på grunn av mulig storm. Nå er uværet kommet til Salten.


Vegtrafikksentralen melder på Twitter at det er sterk vind og stedvis redusert sikt både på Saltfjellet og Beiarfjellet. Et uværssystem er på vei nordover, og begge fjellovergangene kan bli stengt på kort varsel. 

Meteorologisk institutt varslet lørdag kraftig vind, opptil liten storm.

– Sørøstlig liten storm 22 m/s utsatte steder med kraftige vindkast på 27-35 m/s. Minkende vind fra søndag ettermiddag, først i sør.

Det er sendt ut varevarsel for hele regionen. 

– Broer kan bli stengt. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer, ifølge Meteorologisk institutt. 

Vindmåleren på Saltstraumbrua viste tidlig søndag morgen hele 38 meter i sekundet, og brua var følgelig stengt. Også Saltfjellet og Beiarfjellet er stengt på grunn av kraftig vind og dårlig sikt, ifølge Vegtrafikksentralen. 

I tillegg til den kraftige vinden i regionen, meldes det om betydlig snøskredfare. Spesielt på Saltfjellet og Svartis-regionen.

– På søndag ventes betydelig snøskredfare i region Svartisen. Snøskredproblem er fokksnø (flakskred), vedvarende svakt lag (flakskred) og våt snø (løssnøskred), melder meteorologisk institutt. 

Sørelva på Saltfjellet. Foto: Statens vegvesen

 

Oppdateres. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.