Vilde Bergli, Line Bergli, Matilde Hansen, Svein Idar Hansen og Tobias Holmegård er klare for NM-kvalikk i vannsklie. Foto: Preben Hunstad.

Svein Idar er forhåndsfavoritt – og har med "hele" Valnesfjord til NM-kvalikk

Av Sindre Kolberg
16.02.2018 18:07 - OPPDATERT 16.02.2018 19:53

– Målet er å sende hele Valnesfjord til NM, og vi blir jævlig skuffa om vi ikke vinner!

– Jeg har vel vært med fire-fem ganger og gjort det ganske bra både her og i nasjonal sammenheng.

Det sier Svein Idar Hansen, som er en av de store forhåndsfavorittene før dagens NM-kvalifisering i vannsklie, som avholdes i Nordlandsbadet.

VETERAN

I fjor gikk han seirende ut av konkurransen i Bodø, og fikk reise til Steinkjer for å konkurrere i NM. Det endte med sjetteplass. 

– Målet er jo å vinne i år også, slår han fast.

Til tross for at han beviselig er blant Saltens aller beste vannskliekjørere, bedyrer Svein Idar at han ikke får trent veldig mye.

– Jeg er jo bosatt i Valnesfjord, så jeg må jo helt inn til Bodø for å kjøre. Men når jeg først er i badeland med ungene, så blir det kjøring.

– Men hva er det da som gjør deg bedre enn konkurrentene?

– Jeg vet ærlig talt ikke! Det er vel tyngdekrafta som gjør meg god, sier han og flirer.

– Men det handler vel litt om at så lite av kroppen som mulig skal være i kontakt med sklia. I tillegg er det en fordel å velge hvordan du skal legge deg i svingene. Det handler egentlig mest om teknikk, små detaljer og et enormt konkurranseinnstinkt!

 

HELE BYGDA

Det er ikke bare Svein Idar i familien Hansen som kjører fort i vannsklia. Datteren Matilde (16) skal nemlig også delta!

– Jeg har vunnet juniorklassen flere ganger, men i år konkurrer jeg i den voksne dameklassen, forteller hun.

– Hvem er det som er best i familien, da?

– Jeg, sier Matilde, mens pappa peker på seg selv.

– Det er nok jeg som vinner i dag, sier han og ler.

Med seg fra Valnesfjord har de Vilde Bergli, Line Bergli og Tobias Holmegård. Dermed er bygda godt representert i konkurransen.

– Noen meldte meg på på ren jævelskap for noen år siden, og etter det har vi egentlig bare blitt flere og flere. I tillegg er samtlige av oss utstyrt med stor vinnervilje, så når vi får muligheten til å konkurrere lar vi ikke gå i fra oss, sier Svein Idar.

Som satser på at gjengen hans topper listene i samtlige klasser i dag:

– Målet er å sende hele Valnesfjord til NM, og vi blir jævlig skuffa hvis vi ikke vinner!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.