OnePark tar over driften av parkeringen på Bodø Lufthavn. Foto: Arkiv

Vant kontrakt på over 850 millioner - snart tar de over driften her

Parkeringsselskapet OnePark tar snart over driften av all parkering på Bodø Lufthavn.


For ett år siden vant parkeringsselskapet Onepark tilbudskonkurransen med Avinor om driften av parkering på 28 flyplasser over hele landet, blant annet Bodø lufthavn. En kontrakt som er verdt over 850 millioner kroner. 

1. juni i år tar de over driften av all parkering på Bodø lufthavn, ifølge ei pressemelding fra selskapet. 

– Vi oppfordrer alle som skal ut og reise til å registrere seg hos det nye parkeringsselskapet. Da vil overgangen gå veldig godt, sier lufthavnsjef Troels Sandreid.

Viser ledige plasser

At OnePark tar over driften betyr i utgangspunktet at alle som skal parkere på Bodø Lufthavn er nødt til å skifte til den nye Autopay-appen. 

Det er imidlertid fortsatt mulig å betale via betalingsautomat på stedet.

– Alle som skal ut og fly bør nå laste ned Autopay-appen, som vil være klar den 30. mai, samt registrere seg der eller på autopay.io. Da er man godt forberedt, og overgangen til nytt parkeringsselskap vil bli enkel. Vi har også montert opp en ny, stor informasjonsskjerm, som viser hvor mange plasser som er ledig, sier Sandreid.

– Onepark er et stort og seriøst parkeringsselskap, som har jobbet med Avinor lenge. De fleste reisende vil nok ikke merke så stor endring, men måten man betaler for parkeringen er altså helt ny, legger han til Sandreid.

Oversikt over parkeringsplassene på Bodø Lufthavn. Foto: Avinor

Skiltgjenkjenning 

Det er til sammen 675 parkeringsplasser på Bodø lufthavn. Det er ifølge lufthavnsjefen mer enn nok, selv i sommermånedene.

– Vi går nå inn i høysesongen for folk som skal ut og fly. Samtidig er det god kapasitet på parkeringen, så alle bør finne en plass til bilen sin, sier Troels Sandreid.

Det er skiltgjenkjenning på parkeringen, som gjør at man ikke trenger å trekke billett når man parkerer.

Før 1. juni skal Onepark skifte ut alle kameraene, som da enda bedre fanger opp skiltnummeret. Samme dag tar de også over driften av parkeringen på Tromsø lufthavn, Harstad/Narvik lufthavn, Ålesund lufthavn og Kristiansand lufthavn. Fra før har de ansvaret for parkeringen på Oslo lufthavn.

Kontrakten varer til oktober 2027. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.