Webkamerabilde fra fylkesvei 813 Reinhornheia mot Beiarn søndag ettermiddag. Nedsnødd uten sikt. Foto: Statens Vegvesen Webkamera

Været skaper fortsatt store utfordringer og krevende kjøreforhold: Slik ser det ut ved Beiarfjellet

Selv om ekstremværet «Gyda» er over, herjer fortsatt uværet i Salten området. Med kraftig vinden skaper det vanskelige kjøreforhold på veiene.

– Det er sterk vind som skaper store utfordringer enda, det er det ingen tvil om. Problemet ligger ikke i hovedsak på dårlig sikt eller glatte veier, men værforholdene generelt, forteller Bente Nyland ved Statens veivesen.

Videre kan hun fortelle at mannskapet er ute å jobber på spreng for å hjelpe de som allerede er ute på veiene. 

De krevende værforholdene skaper problemer for de som skal over fjellene. Når det er såpass store svingninger værmessig, er det vanskelig å si når ting vil løsne. 

– Beiarfjellet er helt stengt, og nå er det kolonnekjøring over Saltfjellet og Junkerdalen. Det er veldig vanskelig å si når det åpner siden været er så skiftende.

På spørsmål om flere veier kommer til å bli stengt, svarer hun at alt er avhengig av om været forverrer seg. I så fall vil det i første om gang være snakk om fjellovergangene. 

Avslutningsvis kommer hun med en anbefaling til de som tenker å ferdes ut med bil.

– Jeg vil sterkt anbefale og tenke seg godt om før man skal ut å kjøre, spesielt der forholdene er krevende. Sjekk værmelding for der man eventuelt skal dra, og vurder om det i hele tatt er nødvendig å dra ut, sier hun.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.