Foto: Andreas Almli
Lørdag 13:00

Værøy IL blir bedre for hver kamp: –⁠ Det er viktig for oss å underholde


Bodø Nu sender oppgjøret mellom Værøy og Innstranda 2 direkte fra klokken 13:00 lørdag. 

– Vi hadde noen skikkelig dårlige treningskamper før seriestart med mangel på folk, i tillegg er det vanskelig å komme rett fra fiske og skulle være i form til å spille fotball. Vi blir bedre og bedre nå, da gutta kommer i bedre form ved å spille kamper, forteller Værøy IL´s trener, Trond Schjølberg. 

Værøy IL ligger på en niendeplass i femte divisjon etter fire kamper spilt, hvor de foreløpig står med fem poeng etter ett tap, to uavgjort og to seiere. Men da Junkeren 3 trakk seg fra divisjonen mistet Værøy tre poeng. 

Foto: Værøy Idrettslag

Tidligere i sesongen forteller Schjølberg at et av problemene var at Værøy slet med å stå like sterkt gjennom 90 minutter med fotball. Det er i følge han selv på bedringens vei. 

– Jeg føler at vi blir bedre og bedre, og at vi står kampene bedre og bedre. I forrige kamp mot Junkeren 3 syns jeg vi var gode stort sett hele veien gjennom kampen. 

Bytter mye, og gir mange muligheten

Schjølberg forteller at enkelte ting måtte læres da han ble trener i femtedivisjon, selv med mange års erfaring fra høyt nivå i fotballen. 

– Den siste kampen mot Junkeren 3 syns jeg vi var gode stort sett hele kampen. Vi benyttet også muligheten til å bytte godt, og spilte ikke med de antatte hele kampen, forteller han. 

I femtedivisjon fungerer det nemlig sånn at man kan bytte så mye man vil, noe som gir muligheten til å i større grad ha friske bein på banen. Men det er også en tilpasningssak taktisk sett. 

– Jeg lar veldig mange få spilletid, som er for å få flest mulig i form. Måten det gjøres på er litt annerledes, og jeg må innrømme at den delen av gamet var noe jeg måtte lære meg da jeg kom hit. Det er en del av spillet man må kunne utnytte, både siden det åpner for en del taktiske muligheter, men også siden ikke alle er i god nok form til å stå i to ganger 45 minutter. 

Schjølberg forteller at gruppa blir bedre og bedre trent etterhvert som sesongen utvikler seg, og at den aller beste måten å bli godt trent på er å spille kamper. 

Ikke bare rosenrødt 

Schjølberg forteller at det ikke bare har vært enkelt i starten av sesongen, og drar frem to kamper hvor forbedringspotensialet var tydelig. 

Da Værøy møtte opp på Bankgata Kunstgressbane for å møte Hulløy FC ble det en kamp som de rødkledde helst vil glemme. Værøy gikk av banen med et 1-4 tap i bagasjen. 

– Mot Hulløy var det også noe mellom ørene som ikke stemte helt. Det var en jevnt over dårlig prestasjon, men også noe vi lærte av. Det var tydelig i forrige kamp mot Junkeren at vi nå har mye mere fokus enn vi hadde da, forteller han. 

Den andre kampen Schjølberg drar frem endte med et annet resultat, og Værøy løftet seg mange hakk etter pause i en svært dramatisk kamp mot Røst som endte 4-4. 

– Mot Røst sto vi med lua i hånda i starten, men det som er er at vi aldri gir opp. Vi står på hele veien, som er en veldig god egenskap. Uansett hvor svart det ser ut er det ingen som får lov å gi opp. Etter dårlige perioder i kamper kommer vi knallsterkt tilbake, som kanskje fører til at mostanderne lar seg lure litt før det plutselig smeller igjen, forteller treneren. 

Værøy betyr mye

Schjølberg forteller at de er hakket bedre på hjemøyen enn de er når de spiller i Bodø, og at de henter mye fra lokalsamfunnet i hjemmekampene. 

– I år har vi foreløpig kun hatt en hjemmekamp siden Hulløykampen måtte flyttes til byen, som ikke var fordel for oss. Vi er bedre på Værøy, og publikum gir oss enormt mye. 

Videre forteller han at det var spesielt mot Røst, da det var over 200 betalende som hadde tatt turen til kunstgresset på Værøy for å se øy-classico.

– Det er kjempespessielt i femtedivisjon. Det er en øy hvor det bor 700 mennesker, og over 200 av disse dukket opp for å se kampen. Det var veldig gøy, og en veldig spesiell atmosfære. 

Noen av spillerne hadde aldri opplevd den stemningen, og det oppmøtet rundt en kamp før, og Schjølberg forteller at det var en spesiell opplevelse for mange. 

– De var helt i skyene. De er vant med å spille for kjærester, venner og foreldre så kommer det plutselig over 200 mennesker for å se de spille fotball. Jeg er ufattelig fornøyd med at vi klarte å reise oss så godt i den kampen, forteller han. 

Vi møter et godt lag

Når det gjelder kampen på lørdag er Schjølberg tydelig på at det er et godt lag de møter på Værøy, og at kvaliteten er høy. 

– Kampen mot Røst ga oss selvtillit. Vi følte at vi slåss godt mot et lag som spilte i fjerde divisjon i fjor, og var helt med. Det ga oss en bookt. Det samme gjelder bortekampen mot Tverlandet. I andre omgang herjet vi med de og var veldig gode, noe som gir en god selvtillit i gruppen. 

– Innstranda var veldig gode i fjor da vi møtte de, og jeg vet de har flere gode ballspillere og et godt lag, så det blir en tøff kamp på lørdag, forteller han. 

Det har vært mye snakk om at kvaliteten på årets femtedivisjon er enorm, Schjølberg selv har ikke en tydelig mening om den saken, men forteller at kampene som blir spilt er gode. 

– Kampene er tøffe, intense og jeg ser at det er flere gode fotballspillere i divisjonen, noe også vi har, forteller han. 

– Gruppen er veldig flinke på å ta til seg informasjon underveis i kampen. Jeg syns de tar justeringer og instruksjoner raskt, og godt. Da er det klart at vi blir bedre. Vi har gode spillere som har vært med på høyere nivå før, og jo flere kamper de får jo bedre blir også de, som resten av laget. Det gjelder også resten av divisjonen, sier han. 

– Det viktigste er å underholde

Schjølberg sier at Værøy er med å sette farge på divisjonen, noe som er viktig for treneren, og laget. 

– Jeg mener det er gøy å underholde, og at det er viktig. Vi slipper inn en del mål, men scorer også mye. Det kan bli et problem når det har en tendens til å renne innover andre veien også, men noe at det viktigste med laget her er å underholde på Værøy, så det er gøy å komme å se på oss. Det er viktig for oss, avslutter Schjølberg. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokalfotball