Fjellveien under bygginga i 2020. Foto: Sondre Skjelvik

Kommunen påstår veien ble billigere enn budsjettert. Det er likevel 14 millioner mer enn entrepenørens anbud

Byggingen av den nye veien til Rønvikfjellet ble 11 millioner kroner billigere enn kommunens budsjettramme. Entrepenørens anbud på 69 millioner ble overskredet med 14.

Dette er klart etter at kommunen og entreprenøren Bertelsen & Garpestad AS er enige om det endelige økonomiske oppgjøret.  

Vegprosjektet får en sluttkostnad på like over 88 millioner kroner, vedtatt budsjett var på 99 millioner kroner.

Bertelsen & Garpestad sitt vinnende anbud i 2020 var på 69 millioner. 

– Vi er godt fornøyd med den jobben som er gjort både av entreprenøren og egen prosjekt- og byggeledelse, sier Hernes. 

Knut Hernes opplyser til Bodø Nu at sluttsummen til entrepenør endte opp på rundt 83 millioner. Det er 14 millioner mer enn entrepenørens anbud.

Hernes understreker at kommunen i opprinnelig budsjett hadde tatt høyde for endringene som resulterte i merkostnadene. Han forklarer at de skyldes eksempelvis ekstra sikringsarbeid og endret utførelse av murer.

Bodø Nu har tidligere skrevet om budrunden i forbindelse med byggingen av veien. Anbudet på 69 millioner var det billigste, og betydelig lavere enn noen annen aktør. Det laveste konkurrerende anbudet kom på 82 millioner, fra Contexo AS.

Saken fortsetter etter bildet.

Fra byggingen av veien i 2020. Foto: Sondre Skjelvik

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Vi har også tidligere omtalt en uenighet mellom kommunen og entrepenøren. Kommunen hadde i februar i år innvilget fire millioner utover entrepenørens anbud, og det var på den tiden brukt 81 millioner kroner på prosjektet. I sluttoppgjøret sendt til kommunen fra entrepenøren ba Bertelsen & Garpestad om totalt 106 millioner kroner.

Bodø Nu har snakket med daglig leder i Bertelsen & Garpestad AS, Øyvind Langemyr. Langemyr ville undersøke egne papirer før han kunne uttale seg.

Knut Hernes understreker at et prosjekt som dette har flere kostnader enn bare de som knyttes til entrepenøren, og trekker frem prosjekteringskostnader, grunnerverv, samt kommunens egne kostnader. Oppklaringen til Hernes gjør det dermed klart at det Bodø Nu opprinnelig skrev i denne saken, onsdag morgen, er misvisende. Altså påstanden om at entrepenørens anbud på 69 millioner ble oversteget med 19 millioner.

Byggingen av ny vei til Rønvikfjellet startet våren 2020. Ordfører Ida Pinnerød åpnet den nye folkehelseveien 15. september 2021.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.