Håkon Blom, Bjørn Skjerstad og Anders Halhjem i Av Eden var det første lokale bandet som spilte i konsertrekken Halv ti på torsdag på Dama di. De skryter av konseptet - og forpleiningen backstage. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Av Eden første band ut

Bandet, som består av gitarist, låtskriver og vokalist Anders Halhjem (20), bassist Håkon Blom (17) og trommis Bjørn Skjerstad (19), har eksistert siden i fjor høst.

Garasjerock

Trioen er et ekte garasjerockband, og øver på et garasjeloft hjemme hos trommis Skjerstad. I går fikk de vist fram låtene sine for et publikum på rundt 40 stykker på Dama di. 

– Halv ti på torsdag er et veldig kult prosjekt. Og det er veldig trivelig å spille her, sier bassist Blom. 

Det er andre gang i løpet av kort tid bandet står på scenen på Dama di. Sist var da Natur og Ungdom inviterte til markering mot oljeboring i Lofoten. Guttene i Av Eden har spilt sammen relativt kort tid, men har allerede gjort seg bemerket. 

– Musikalsk er dere kanskje litt annerledes enn mange andre band i Bodø? 

– Ja, det er ikke så mange som spiller denne typen musikk. Det finnes jo metalband, men det er noe helt annet. De er mer brutale, mens vi er mer harde, sier Halhjem. 

(Saken fortsetter under bildet.)

Av Eden lar seg inspirere av både Beatles og Nirvana. Her ved trommis Bjørn Skjerstad.

På norsk

Guttene forteller at de lar seg inspirere både av Beatles og Nirvana. Låtene går fra meodiøst til beinhardt, med titler som Maur, Skli på silke, Hagen, Ord i aske og Skjebnesprang

Men bandet startet ut som Of Eden, med tekster på engelsk. 

– Men det engelske ordforrådet mitt er for dårlig til å skrive bra nok på engelsk, sier Halhjem og ler. 

Det er han som står som låtskriver, men han sier de endelige låtene blir til som et samarbeid mellom alle i bandet. 

Nå er målet med musikken først og fremst å ha det artig. På sikt er drømmen å kunne leve av musikken, men det er et stykke igjen dit. 

– Vi hadde planer om å spille inn en demo, men vi har ikke kommet så langt ennå, sier guttene i bandet. 

(Saken fortsetter under bildet.)

Av Eden skriver låter på norsk. Vokalist og gitarist Anders Halhjem skriver tekstene, mens låtene blir til i fellesskap.

Nytt konserttilbud

Konsertrekken Halv ti på torsdag er et samarbeid mellom Audun & Thomas; Audun Selnes og Thomas Litangen, og Dama di. 

Les mer: Starter helt nytt utelivskonsept.

Konseptet er enkelt: Gi lokale musikere en scene å vise seg fram på; enten det er ferske band uten mye liveerfaring, eller mer etablerte band som har lyst til å teste ut nytt materiale. I alle sjangre. Og gi publikum en mulighet til å bli kjent med hva som rører seg i musikkbyen Bodø. 

Uten at det skal være for pretensiøst. 

Halv ti på torsdag er blitt en hit i alle fall blant musikerne i byen. 

– Vi har fylt opp med band og artister helt fram til august. Jeg tror den eneste datoen vi ikke har fått på plass ennå, er St. Hansaften, sier Thomas Litangen. 

Konsertrekken startet sist torsdag med The Turnskins. Da var det stinn brakke. I går var det litt færre publikummere. 

– Det vil nok variere veldig fra gang til gang. Akkurat i kveld er det musikkquiz på Public, så da kræsjer det litt, sier Litangen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.