Foto: Presse

Verdensberømt barokkorkester åpner Nordland Musikkfestuke

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
12.04.2019 21:00 - OPPDATERT 13.04.2019 09:01

Il Giardino Armonico og Julia Lezhneva besøker Bodø.

Il Giardino Armonico er et av verdens mest berømte barokkorkestre. Når de gjester Bodø for andre gang er det med klassisismen i fokus. På programmet står blant annet Joseph Haydns symfoni nummer 63 og Mozarts Exultate Jubilate med Julia Lezhneva som solist.

Orkesterleder og dirigent er Giovanni Antonini, som for tiden holder på med et grandiost prosjekt hvor han skal spille inn alle Joseph Haydns 108 symfonier før 2032.

Etter Lezhnevas fantastiske konsert med Kammerorkester Basel under Musikkfestuka i 2018, ble det nærmest et folkekrav å få sopranen med englestemmen tilbake til Bodø.

Det har vi klart, og denne gangen som solist på selveste åpningskonserten. Lezhneva har regelmessig sunget konsert og deltatt i operaoppsetninger rundt om i verden, som for eksempel ved Royal Opera House, Covent Garden, Royal Albert Hall, Lincoln Center i New York, Concertgebouw og Staatsoper Berlin.

Festivalen går av stabelen 3-12. august.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.