På bildet er daglig leder Øistein Aleksandersen, bærekraftssjef Heidi Ruud og logistikk- og innkjøpsansvarlig Kristian Sandbakk Hansen. Foto: Tanja Midthun

Verdensledende konsern kjøper seg inn i bodøbedrift: – Vi er glade for at de ønsker å tre inn på eiersiden

I en pressemelding fra bodøselskapet Nofir, forteller de at det italienske selskapet Aquafil har kjøpt seg inn.

Nofir er et selskap fra Bodø som startet opp i 2008 og har ved nåværende tidspunkt fire fulltidsansatte. 

Selskapet har blitt kjent som ett av verdens største på innsamling og gjenvinning av materiale og redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa, hovedsakelig i Norge, men også i andre europeiske land. 

Daglig leder for Nofir, Øistein Aleksandersen sier at samarbeidet mellom dem og det italienske firmaet har vart lenge.

– Samarbeidet vårt strekker seg mer enn 11 år tilbake. Det har hele tiden fungert veldig godt, og vi er glade for at de ønsker å tre inn på eiersiden i Nofir, sier han. 

Materialet havner hos Aquafil

Aleksandersen opplyser om at store deler av materialet fra fiskeri- og havbruksnæringen som Nofir har samlet inn og behandlet, har havnet hos Aquafil.

Der resirkuleres materialet i et kjemisk anlegg og blir til ECONYL® - et nylonprodukt som brukes i mange produkter av kjente merker- alt fra tepper i luksusbiler til moteklær.      

Videre forklarer de at Aquafil nå tar over 31,66 prosent av aksjene og har over 2.600 ansatte fordelt på syv land og tre kontinent.

Konsernet er verdensledende innen resirkulering og er notert på Borsa Italiana i Milan med en inntekt på 436,6 millioner euro i 2020.

Nofir AS har en inntekt på nesten 30 millioner kroner fordelt på fire heltidsansatte i 2020. 

Ingen store endringer

[annonse]
– Selv om innkjøpet er en merkedag og en stor tillitserklæring til et lite selskap fra Bodø, så vil det ikke få noen umiddelbare følger for hvordan vi jobber. For oss betyr dette først og fremst at vår innsats for å øke utvinningsgraden i fiske- og oppdrettsnæringen har fått oppmerksomhet også utenfor Norge, sier Aleksandersen og legger til:

– Det er en skikkelig vitamininnsprøytning for å sørge for at vi fortsetter å være en av de ledende aktørene på gjenvinning av redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa i Norge og verden.

Gode resultater

Styreleder og administrerende direktør i Aquafil, Giulio Bonazzi, forteller at årsaken til at valget kommer nå er fordi Nofir har fortsatt å levere gode resultater, til tross for store regulatoriske utfordringer de siste årene.

– I vårt syn er dette en styrking av tilnærmingen til innkjøpssiden vår. Vi har sett bare dette siste året hvilket potensial Nofir, selv som et relativt lite norsk selskap har.

– Innsatsen og samarbeidet i den norske fiskeri- og havbruksnæringa er formidabel, og noe alle parter tjener på. Det er en utvikling vi ønsker å være med på, nå på eiersiden, sier Bonazzi.

Han understreker at Aquafil ikke ønsker å endre måten Nofir jobber på, men at innkjøpet skal være med på å formalisere samarbeidet partene imellom.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.