Foto: Nordnorsk Kunstmuseum

Veronica trer inn i lederstilling: –⁠ Mitt livs mulighet

Nordnorsk Kunstmuseum jobber for å realisere et nytt museum i Bodø i 2024. Nå har de ansatt en ny viseadministrerende direktør.


Det er Veronica Aasgrav Evertsen som tiltrer i stillingen 1. september i 2023. Hun kommer fra stillingen som senterleder ved Nerstranda AS i Tromsø og har 30 års erfaring fra privat sektor. Mye av erfaringen ligger innenfor ledelse og kulturbransjen.

Det kommer frem i en pressemelding fra kunstmuseet. 

Tromsøværingen får kontorsted i hjembyen sin, men vil jobbe med hele organisasjonen. Da også med etableringen i Bodø. Museet mener at Evertsen tilfører et sterkt nettverk i nord og en solid ledererfaring. 

Stillingen er den første av en rekke nyansettelser og som skal være ekstra relevant da de skal utarbeide en ny strategiplan for 2024 til 2028. Nettopp denne jobben skal Evertsen være med på.

Den nye strategiplanen skal blant annet omhandle deres nye institusjoner i nord som de bygger i Bodø, Longyearbyen og med et nytt museumsbygg i Tromsø.

– Vi er svært glade for at Veronica blir en del av Nordnorsk Kunstmuseum. Hun er en kreativ tenker og en erfaren leder med dokumenterte resultater. Hun har et omsorgsfullt syn, en smittende optimisme og livsglede. Vi ser frem til å ønske henne velkommen til vårt sårt voksende team av museumsfolk i nord, sier direktør og sjefskurator i Nordnorsk Kunstmuseum, Katya García-Antón. 

Evertsen er også glad for at hun får bli en del av museet og forteller at samfunnsengasjementet deres treffer henne. 

– Museer kan forandre verden ved å inspirere til samarbeid, nysgjerrighet, kunnskap og kritisk dialog. Jeg vet selv hvilken viktig rolle museene spiller for å gi inspirasjon og bidra til intellektuell og kreativ utvikling. Å få sjansen til å jobbe sammen med Katya og de dedikerte medarbeiderne er mitt livs mulighet og jeg gleder meg til å begynne, sier Evertsen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.