Vetle Eck Aga fra Bodø er klar for finale. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vetle til finale

Kolstad slo Runar i den fjerde semifinalekampen i sluttspillet i håndball og skal prøve å bryte den utrolige rekken til Elverum.


Christian Berges menn kom til Sandefjord med 2-1-ledelse i best av fem-serien. Torsdag kveld ble det 27-23-seier i Runarhallen.

– Det er finalen vi har ventet på. Det er drømmefinalen. Det blir utrolig morsomme kamper. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sa Kolstad-målvakt Torbjørn Bergerud til TV 2.

– Jeg er skuffet. Først og fremst fordi jeg synes vi hadde en bra mulighet også i dag. Men vi møter et Kolstad-lag som er veldig på og som spiller veldig bra bakover, sa Runar-trener Leif Gautestad.

Runar ledet aldri i den avgjørende kampen, men klarte å henge på favorittene gjennom hele oppgjøret. På et tidspunkt ledet Kolstad med fem mål i 2. omgang, men Runar svarte og krympet ledelsen til to mål. Nærmere kom de ikke.

Kolstads Janus Dadi Smarason ble toppscorer med sju nettkjenninger. Hans lagkamerat Bergerud ble kåret til kampens beste spiller.

– En veldig solid defensiv kamp fra vår side. De gangene vi sliter litt, står Torbjørn en bra kamp. Han er en stor fyr, sa Smarason til TV 2.

Nå venter Elverum i finalen. Elverum ble finaleklare med tre strake seirer over Nærbø.

– Det skal bli vanvittig moro og spennende, sa Kolstads trener Christian Berge.

Elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende Kolstad har planer om å overta hegemoniet. Trønderne vant grunnserien overlegent åtte poeng foran Elverum.

Første kamp i finaleserien starter 24. mai.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.