Foto: Rock mot rus

– Vi ble helt bergtatt av vokalistens særegne stemme!

Skrevet av Preben Hunstad
04.04.2020 23:50

Se hele listen over alle vinnerne.

I en pressemelding fra juryen under Rock mot rus kommer det frem at Bodøbandet Red Ocean tok en solid andreplass under årets arrangement.

Dette skriver juryen om vinnerne:

Gjennom natta har vi fått se 34 band. Det har vært et variert program med pianoinnslag og death metal, soloartiseter og band på sju stykker, ung og gammel. Nå er vinneren kåret!

Nytt i år har vært at vi har fått inn påmeldte fra flere steder utenfor Nord-Norge. Både Sarpsborg, Lillehammer, Oslo, Tverlandet, Trondheim, Danmark, Balestrand og Bergen er representert.
Det er mennesker som vanligvis ikke ville reist så langt. For de har det vært enklere å delta i år.

Juryen var imponert over hvor flinke og kreative bandene har vært. Noen har spilt inn fra øvingslokalet, noen har musikkvideo , noen har møttes digitalt og spilt sammen der. 

Vi har vurdert innslagene ut fra følgende kriterier: Låtkvalitet, samspill, Fremtoning, kommunikasjon med publikum/kamera/innlevelse. Ekstra vanskelig i år, da vi vurderer dere ut i fra video-opptak hvor dere har veldig ulikt utgangspunkt for å få vist dere frem. Vi har forsøkt å se forbi musikkvideo-formatet og fokusert på låtene for å gjøre det mest mulig rettferdig. Vi har også valgt å fokusere på band som er i startgropa og som kan ha nytte av å bli løftet frem av festivalen.

1-plass: Desert State of mind

Vinner av den første digitale rockemønstringen 2020 er et band som overbeviste juryen med en gang de kicka i gang  med den kule deltakerlåta!  Vinneren spiller stoner/psykdelisk rock med innslag av blues og metal. Med andre ord hardt og tøft! De behersker sjangeren svært godt. Det er dyktige og tekniske musikere som lever seg godt inn under opptreden. Vinnerlåta oser av energi og er variert med originale vendinger og overraskende elementer uten å bli kaotisk.  Vi rett og slett digget det! 

Vinneren spilte som nr 2 i konkurransen og satte lista høyt for resten av natten. Juryen er enstemmig. Vinner av årets rockemønstring og 20 000 kr rikere, er Desert State Of Mind fra Tromsø! Gratulerer! Vi ses til neste år!

[annonse]
2-plass: Red Ocean 

Umiddelbart bra førsteinntrykk av dette bandet! Vi ble helt bergtatt av vokalistens særegne stemme! Det er ungt og fresht og samtidig noe old school over sounden. Veldig fin oppbygning av låta. Dette er altså første gang dette bandet deltar i rockemønstringen og vi håper det ikke blir den siste! 

Dette er et band vi i juryen tro kan bli noe mer! Vi håper å få sett mer av dere! Andreplassen går til Bodø og til bandet Red Ocean!

 

3-plass: Feleth

Dette death- metal bandet dundret på med en brutal, tight, intens og blytung opptreden under årets rockemønstring.  Musikerne er teknisk dyktige og de er flink til å få de melodiøse gitarene spleisa med den ekstreme vokalen. Vokalisten har en enorm spennvidde på vokalen.  Låta er velkomponert  og har en bra dynamikk og bandet behersker sjangeren sin meget godt. Vi elsker synth-elementene. 

Vil tro det hadde blitt både mosh og cirle pit under denne konserten dersom den hadde vært i fysisk format. Tredjeplassen går til Finnmark og nærmere bestem til Altas Feleth!! 

4-plass: Bombad

Tight, godt driv og super energi!  Klarer de dette nå, så vil de definitivt klare mer episke ting i tiden som kommer! Hardcore! Sykt bra intensitet og skikkelig stødig. Dyktige musikere!

Fjerdeplassen går til Tromsøbandet Bombad

 

5-plass: Vilde Bye 

Femteplassen går til en musiker som deltok for første gang i år. Musikeren har et enormt talent og klarer med kun sin særegne stemme og fine stødige gitarspill, å fylle et rom. Låta er helstøpt, med en veldig bra tekst.  

Tonnevis av særpreg i stemmen, og meget lovende for sin unge alder. Kan nå langt. 

Kombinasjonen på å være tight på instrumentet og samtidig beherske å synge samtidig med en slik ro som hun gjør, er bare å ta av seg hatten for. Hun har en integritet som en gammel sjel og er en gitarist av rang! Vi bøyer oss i støvet!

Femteplassen går til Vilde Bye fra Tromsø,

 

Juryen vil gjerne trekke fram noen deltakere som vi vil og en shoutout til. Selv om de ikke nådde helt til tops, mener vi i juryen at dette er band vi kommer til å høre mer fra i tiden som kommer!

MÍO er et spennende nytt band med vokalist Dionisia Fjelldalen i spissen. Låta er kult arrangert med en veldig fin oppbygging! For en stemme – stemmekontroll, nydelig klang og råskap i samme pakke! Fremstår som ekte. Masse originale vendinger i låtas komposisjon, også i forhold til alternative akkordvalg her og der. Kjempetøft vink til folkemusikk. Får litt Gåte-vibber samtidig som de har sitt eget uttrykk.

H-enning – Spytte fra hofta om bibelbelte og børs. Hip hop med tyngde og attitude. Ekstremt bra intensitet og engasjement

[annonse]
999 -  Enorm attitude. Tror vi hører mer fra dem. De viser modenhet og kreativitet som vi forventer å se mer av ganske snart. Får nesten litt White Stripes vibes her, og det er jo positivt!