Foto: Illustrasjon

– Ny By er avhengig av vekst i Bodø, og den veksten må vi skape selv

BRUS inviterer til samtale om Ny By-prosjektet i Stormen. Bodø Nu sender DIREKTE fra klokken 18:55.

– Det skal være en litt annen setting enn en vanlig debatt. Det blir mer en idémyldring og en samtale om veien videre, sier administrerende direktør i Bodøregionens Næringsselskap (BRUS), Odd Emil Ingebrigtsen. Det er de som står bak kveldens arrangement i Stormen.

Der skal veien videre for Ny By-prosjektet være temaet.

– Det er jo noen utfordringer knyttet til prosjektet. Derfor er det viktig å ha diskusjoner, samtaler og positiv uenighet, sier Ingebrigtsen.

For å få frem det skal samtalepartnere være tidligere klima- og miljøminister Vidar Helgesen og byens ordfører Ida Pinnerød (Ap). Arne O. Holm, redaktør i High North News, skal lede samtalen.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått det panelet vi har. Nå får vi Helgesen, som er Høyre-mann, som ser ting utenfra. Da er jo det perfekte motstykket AP-ordfører Ida Pinnerød.

Han mener utfordringene ved Ny By-prosjektet først og fremst er å skape vekst i Bodø.

– Hele Ny By grunner jo på et vekstbasert scenario, og den veksten må vi skape selv. Hvis man ikke får opp antall arbeidsplasser og befolkningstallet, så har man et problem. BRUS sin rolle er jo å skape vekst i byen, og vi har et behov for arbeidsplasser både i privat og offentlig sektor. Og da er politikere og folk i næringslivet nødt til å samarbeide, sier han.

Sendingen starter 18:55, og vil være eksklusiv for Bodø Nu sine abonnenter.

HER kan du bli Bodø Nu-leser for kun 99,- i måneden.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.