Foto: Stall Holand

Vi sendte direkte fra Kretsmesterskap i kjøring

I helgen er det duket for kretsmesterskap på Stall Holand på Tverlandet. Bodø Nu tar turen, og direktesender fra søndagens konkurranse i hest og vogn.

Under mesterskapet er det tre delmomenter. Dressurkjøring i dag, maraton på lørdag, og presisjon på søndag.  

– Dressur går ut at rytteren har øvd inn et bestemt program som skal utføres på ridebanen foran dommerne. Her blir man dømt på lydighet og eleganse. Maraton er full fart i hinder i terrenget. Her rir man en løype på nesten ei mil. Første del består av en transportetappe, mens andre del består av ei løype med diverse hinder som forseres i stor fart, sier innehaver av Stall Holand, og ansvarlig for mesterskapet i helgen, Rebecca Krogh Strøm.

– På søndag er det presisjon. Der kjører man mellom kjegler hvor det ligger baller. River man en ball får man feilpoeng. Vinner av kretsmesterskapet er den som får flest poeng sammenlagt i disse tre delmomentene, fortsetter hun.

Det er andre gang det arrangeres KM kjøring i Nordland, og Stall Holand har vært arena begge år. Alderen på deltakerne varierer fra 11 til 50 år.

– I år er det enda flere deltakere! Hele 26 ekvipasjer, sier Krogh Strøm. 

Direktesendingen starter klokken 11.00 på søndag, og kommentator kommer til å være Rebecca Krogh Strøm. Hele sendingen vil du kunne se her i artikkelen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.