Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Foto: Stall Holand

Vi sendte direkte fra Kretsmesterskap i kjøring

I helgen er det duket for kretsmesterskap på Stall Holand på Tverlandet. Bodø Nu tar turen, og direktesender fra søndagens konkurranse i hest og vogn.


Under mesterskapet er det tre delmomenter. Dressurkjøring i dag, maraton på lørdag, og presisjon på søndag.  

– Dressur går ut at rytteren har øvd inn et bestemt program som skal utføres på ridebanen foran dommerne. Her blir man dømt på lydighet og eleganse. Maraton er full fart i hinder i terrenget. Her rir man en løype på nesten ei mil. Første del består av en transportetappe, mens andre del består av ei løype med diverse hinder som forseres i stor fart, sier innehaver av Stall Holand, og ansvarlig for mesterskapet i helgen, Rebecca Krogh Strøm.

– På søndag er det presisjon. Der kjører man mellom kjegler hvor det ligger baller. River man en ball får man feilpoeng. Vinner av kretsmesterskapet er den som får flest poeng sammenlagt i disse tre delmomentene, fortsetter hun.

Det er andre gang det arrangeres KM kjøring i Nordland, og Stall Holand har vært arena begge år. Alderen på deltakerne varierer fra 11 til 50 år.

– I år er det enda flere deltakere! Hele 26 ekvipasjer, sier Krogh Strøm. 

Direktesendingen starter klokken 11.00 på søndag, og kommentator kommer til å være Rebecca Krogh Strøm. Hele sendingen vil du kunne se her i artikkelen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.