Foto: Andreas Sandnes Olsen / Sondre Skjelvik

– Vi vil først og fremst takke alle sammen, men....

Fra tirsdag til fredag demonstrerte elevene ved Bankgata utenfor rådhuset. De avsluttet det hele med å møte ordføreren. Slik oppsummerer de det som må kunne sies å være en spesiell og nærmest historisk uke.

Vi vil først og fremst takke alle som har støttet oss både på sosiale medier, i avisen og de som har tatt kontakt med oss under demonstrasjonene. Vi vil også takke Ida Pinnerød som tok seg tid til å snakke med oss. 

Fredag den 5. juni hadde vi et møte med ordføreren og Bodø Ungdomsråd. Møtet startet veldig fint med en god mottagelse og en fin innledning av ordføreren.

Like etter innledningen begynte vi å snakke om hvorfor vi streiker og kom med noen argumenter. Et av argumentene var at når vi blir så mange i klassen vil det bli mindre tid for lærerne å jobbe med klassemiljø og det vil bli vanskeligere å se hver enkelt elev.

Dette tenker vi i verste fall kan føre til psykiske plager.

Vi kom til møtet for å diskutere kuttene i Bodø-skolene og konsekvensene det kan få for elevene og lærerne. Vi opplevde at ordføreren var litt for interessert i å diskutere skolemiljø og mobbing på Bankgata i stedet. Derfor skulle vi ønske at vi fikk vite at møtet bare skulle vare i en time i forkant.

Vi føler at vi ennå ikke er blitt hørt. Vi ønsker å få frem hvordan konsekvensene kan bli for oss elever hvis disse kuttene blir gjennomført. 

 Vi håper at politikerne ombestemmer seg. Det er tross alt vi som er eksperter på å sitte i klasserommet og ikke politikerne. 

Med vennlig hilsen streikekomiteen. 

LES OGSÅ: 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.